Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eurodeputatul Siegfried Mureșan: 'Vom vota împotriva Legii restaurării naturii în forma actuală deoarece crește birocrația pentru fermierii din România'

Radu Pop
Facebook
Siegfried Mureșan

Deputatul european Siegfried Mureșan anunță că Grupul PPE și delegația PNL din Parlamentul European au reușit, în negocierile privind Legea restaurării naturii din ultimele luni, să elimine majoritatea prevederilor care ar fi afectat agricultorii din România și din Europa, loviți deja puternic de consecințele războiului dus de Rusia în Ucraina.

„Cu toate acestea, nu suntem mulțumiți de forma finală a legii care riscă să crească povara birocratică pentru fermierii din România și din Europa. Proiectul legislativ, în forma actuală, încurajează statele membre să includă noi obligații de raportare pentru fermieri, care vor fi nevoiți să completeze noi formulare, în loc să poată să-și lucreze terenul.

Am lucrat în ultimii ani în Parlamentul European la reducerea birocrației europene pentru oameni. Noi vrem mai puține hârtii pentru fermieri, pentru beneficiarii de fonduri europene, pentru mediul privat, nu mai multe. Proiectul legii privind restaurarea naturii este exact genul de inițiativă legislativă cu intenții bune, dar care a fost propusă fără a ține cont de agricultori și fără a consulta fermierii. Poziția PPE și PNL este clară: nu trebuie să mai luăm nicio decizie care afectează sectorul agricol fără a asculta înainte și vocea fermierilor.

Susținem total tranziția verde și țintele de mediu, da acestea trebuie făcute cu ajutorul fermierilor, nu împotriva lor.

Putem atinge mai eficient țintele de mediu dacă încurajăm cercetarea și inovarea și dacă implicăm în acest proces toate sectoarele economiei. Nu vom putea atinge țintele de mediu și dezvolta o economie verde sustenabilă doar impunând restricții fermierilor, întreprinderilor și consumatorilor”, scrie Siegfried Mureșan pe Facebook.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.