Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eurodeputatul Victor Negrescu – susținere pentru Martin Schulz: Europa virează la stânga!

victor negrescu

Peste 1000 de tineri din 30 de țări au participat, vineri și sâmbătă, la evenimentul numit Europa virează la stânga, organizat la Duisburg (Germania) cu sprijinul social-democraților germani și al Partidului Socialiștilor Europeni. Victor Negrescu, eurodeputat și președinte coordonator al rețelei PES activists România, și-a arătat susținerea pentru candidatul social-democraților germani la funcția de cancelar, Martin Schulz, și a vorbit despre nevoia de unitate a Europei, dar și despre obligația liderilor europeni de a veni cu soluții clare și aplicate la problemele tinerilor.

„Un cancelar social-democrat în Germania poate semnifica despărțirea oficială a UE de filosofia austerității. Iar această victorie este posibilă acum. Martin Schulz este un lider care poate da Europei imboldul către direcția corectă, în această epocă extrem de tulbure și de confuză. Am lucrat întotdeauna foarte bine împreună, îi respect viziunea și am ținut neapărat să-i fiu alături și să-i urez succes”, spune Victor Negrescu. „Stânga luptă pentru unitatea Uniunii Europene și se opune scindării ei sau funcționării pe mai multe viteze. Iar afirmarea curajoasă a solidarității e foarte importantă, într-o perioadă în care mișcările extremiste capătă tot mai multă forță”, adaugă social-democratul.

Martin Schulz a dat, la rândul său, un mesaj de susținere pentru o Europă puternică. „Europa nu e suficient de socială, Europa nu e suficient de democratică – dar stă în puterea noastră să schimbăm această realitate, o putem face mai transparentă, mai socială și mai democratică”, a afirmat candidatul SPD in discursul susținut în cadrul evenimentului, potrivit relatărilor presei germane. Pentru a sublinia angajamentul său față de Europa, Schulz și-a rostit discursul în engleză și doar anumite pasaje au fost pronunțate în germană, dar și în franceză.

„Milioane de tineri în Europa nu au locuri de muncă, milioane de copii trăiesc în sărăcie. Nu putem accepta această situație! O slujbă nu trebuie să fie un privilegiu. O masă caldă nu trebuie să fie un privilegiu. Accesul la educație gratuită de calitate nu trebuie să fie un privilegiu. Acestea sunt drepturi”, a spus Sergei Stanishev, președintele PES.

Victor Negrescu a participat și la Congresul YES (organizația europeană a tinerilor socialiști) și atelierele PES activists organizate în paralel:

“Am vorbit în calitate de coordonator al S&D40 (structura europarlamentarilor socialiști sub 40 de ani, al cărei lider e Negrescu – n.r.) la Congresul YES și atelierele PES activists despre nevoia de a nu ne mai referi la tineri ca la un grup abstract, de a discuta cu ei, de a le înțelege problemele și de a lucra împreună cu activiștii din toată Europa la un proiect al stângii pentru viitorul Europei. La această schimbare pot să contribuie activ tinerii și activiștii din România - ca dovadă faptul că una din cele mai importante delegații de tineri a fost a Partidului Social Democrat pe care îi felicit pentru implicare”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.