Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Europa de Est e SECERATĂ de COVID19 - UN MILION de oameni au murit până în prezent

Twitter
sicrie italia decese

Decesele cauzate de coronavirus în Europa de Est au depăşit joi cifra de un milion, potrivit unui bilanţ Reuters. Asta în condițiile în care varianta Omicron încă nu este dominantă în zonă. La nivel global, pandemia a ucis peste 5,7 milioane de oameni. Rusia, Polonia şi Ucraina sunt trei din cele cinci ţări care raportează cel mai mare număr de decese zilnice din Europa. Mă sperie faptul că este un număr mare de decese zilnice – uriaşe, de neimaginat”, a spus, pentru Reuters, Bozena Adamowicz, un pensionar din Varşovia.

Regiunea est, care include Belarusul, Bulgaria, Cehia, Ungaria, Moldova, Polonia, România, Rusia, Slovacia şi Ucraina, reprezintă doar 39% din populaţia totală a Europei. Aceasta a raportat, în schimb, mai mult de jumătate din totalul deceselor cauzate de COVID-19 de pe continent.

În Europa de Est, până joi, 1.045.454 de persoane au murit infectate cu SARS-CoV-2, comparativ cu cele 1.873.253 de cazuri din toată Europa. În plus, îngrijorător este şi faptul că puţine cazuri de Omicron au fost detectate până acum în Europa de Est, în contrast cu Europa de Vest, unde cazurile zilnice au doborât recorduri, scrie Mediafax.

Polonia a raportat miercuri 794 de decese, iar Dr. Michal Sutkowski, purtătorul de cuvânt al Colegiului Medicilor de Familie din Polonia, dă vina pe sistemul de sănătate supraîncărcat, pe lipsa de cunoştinţe şi reticenţa populaţiei de a se vaccina, în comparaţie cu Occidentul. „Din păcate, Omicronul se apropie. Va veni mai devreme sau mai târziu... şi atunci numărul deceselor ar putea creşte dramatic, pentru că, din păcate, va exista un efect de amploare", a declarat dr. Sutkowki.

Şi în Rusia situaţia este dramatică, aceasta fiind clasată pe locul doi în lume (după Statele Unite ale Americii) în ceea ce priveşte numărul deceselor din cauza coronavirusului. Doar în luna noiembrie, în Rusia au murit 87.527 de persoane infectate cu COVID-19, fiind cea mai „neagră lună” de când a început pandemia. Ţara condusă de Putin a vaccinat aproape 55% din populaţie cu cel puţin o doză, însă autorităţile îşi exprimă îngrijorarea cu privire la impactul potenţial al celor 10 zile de sărbătoare de Anul Nou.

„Având în vedere viitoarele sărbători de Anul Nou, când contactul dintre oameni va fi unul crescut, riscurile de răspândire a noii tulpini Omicron vor creşte cu siguranţă”, a declarat Anna Popova, directorul Organului de Control al Consumatorilor din Rusia. La nivel global, pandemia a ucis peste 5,7 milioane de oameni. Până astăzi, pe teritoriul României, 58.752 de persoane diagnosticate cu infecţie cu SARS-CoV-2 au decedat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.