Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Europa fierbe - Mii de oameni au protestat față de invazia rusă în Ucraina

twitter
proteste sustinere ucraina

Mii de persoane au manifestat duminică, pentru a doua zi consecutiv, în mai multe oraşe europene, pentru a denunţa invazia rusă în Ucraina, relatează AFP, potrivit Agerpres.

La Bruxelles, aproximativ 5.000 de persoane, potrivit poliţiei, au ieşit în stradă, fluturând numeroase steaguri ucrainene.

La Toulouse, în sud-vestul Franţei, un oraş înfrăţit cu Kievul, manifestanţii au mărşăluit în spatele unui mare banner galben şi albastru, ţinând în mâini portrete ale preşedintelui rus colorate în roşu şi proclamând "Opriţi-l pe Putin, criminalul". În nordul Franţei, aproximativ 5.000 de persoane s-au adunat în sprijinul Ucrainei în faţa memorialului păcii din Caen.

În Spania, au avut loc manifestaţii la Madrid, Barcelona şi în alte oraşe pentru a cere încetarea invaziei ruseşti în Ucraina. Numeroase steaguri albastre şi galbene au fluturat în Barcelona, unde aproximativ 800 de persoane, potrivit autorităţilor, s-au adunat cu pancarte pe care scria ''Închideţi cerul, nu ochii'', ''NATO, protejaţi cerul Ucrainei'' sau ''Opriţi-l pe Putin, opriţi războiul''.

La Belgrad, sute de persoane s-au adunat pentru a-şi exprima sprijinul pentru Ucraina, la două zile după o demonstraţie de susţinere a preşedintelui rus Vladimir Putin şi a invaziei Rusiei în Ucraina.

De asemenea, aproximativ 100 de persoane s-au adunat duminică la Skopje, capitala Macedoniei de Nord, pentru a-şi exprima sprijinul pentru Ucraina.

Şi sâmbătă, mii de manifestanţi au ieşit deja în stradă în multe oraşe, precum Paris, New York, Roma sau Zurich, pentru a spune "stop" războiului şi a protesta împotriva invaziei Rusiei în Ucraina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.