Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Europa FM reacționează în scandalul Gabriela Firea - Asociația 'Dăruiește viața': Ce decizie radicală a luat postul de radio

Europa FM
europa fm

Europa FM oferă spaţii gratuite de promovare iniţiativei ”Noi construim un spital” a Asociaţiei ”Dăruieşte Viaţa”, după ce a suspendat difuzarea campaniilor de publicitate ale Primăriei Capitalei, considerându-le publicitate electorală mascată, anunţă postul de radio.

„În contextul scandalului declanşat de Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, împotriva proiectului “Noi construim un spital”, desfăşurat de fundatia “Dăruieşte viaţă”, Europa FM a decis să acorde spaţii gratuite de publicitate pentru promovarea acestei iniţiative, care urmăreşte finanţarea din donaţii a primului spital public de oncologie pediatrica”, precizează Europa FM.

Decizia postului Europa FM vine după ce, la începutul lunii octombrie, la sesizarea corpului editorial, suspendase deja campaniile publicitare cumpărate de Primăria Capitalei şi difuzate pentru o scurtă perioadă de timp.

De asemenea, banii încasaţi deja vor fi returnaţi.

Anunţul Europa Fm vine pe fondul recentelor dispute publice dintre fondatoarele Asociaţiei ”Dăruieşte Viaţa”, Carmen Uscatu şi Oana Gheorghiu, şi primarul Gabriela Firea, dar şi în contextul în care Libertatea a scris joi că Firea a cheltuit 1,1 milioane de euro ca să facă publicitate spitalului de copii Gomoiu, construit cu supraevaluări ”cu 2.485%”, beneficiari fiind şapte televiziuni, 8 staţii radio şi 13 site-uri.

BNR dă ALERTA: Ne aproapiem de o CRIZĂ economică similară cu cea din 2008

Primarul Capitalei Gabriela Firea a provocat critici vehemente după ce a distribuit pe Facebook o postare a creatoarei de modă Dana Budeanu, în care aceasta se referea în termeni injurioşi la Asociaţia ”Dăruieşte Viaţa” şi la spitalul construit la iniţiativa fondatoarelor acesteia.

Ulterior, Firea a afirmat, referitor la spitalul construit de asociaţia Dăruieşte Viaţă, că acesta este construit pe un teren al Primăriei Capitalei. "Nu-mi plac în schimb omisiunile grave şi eu nu aveam cum să jignesc, să aduc jigniri contributorilor, sponsorilor acestui spital, pentru că şi eu, ca primar general, am o contribuţie (...) în construirea acestui spital. (...) Acest spital se construieşte (...) pe proprietatea Municipiului Bucureşti, pe proprietatea Primăriei Capitalei. Este un teren valoros, în jur de un milion de euro", spune Firea.

Fondatoarele Asociaţiei ”Dăruieşte Viaţa” au comentat, miercuri, afirmaţia Gabrielei Firea potrivit căreia şi ea ar fi avut o contribuţie la această investiţie, punând la dispoziţie terenul, în valoare de 1 milion de euro. Carmen Uscatu şi Oana Gheorghiu spun că, potrivit extrasului de carte funciară, terenul aparţine statului român, iar Gabriela Firea nu are niciun fel de contribuţie.

”Chiar dacă Primăria Capitalei ar fi pus la dispoziţie terenul, pentru că nu ni l-a dat nimeni, asta nu este un merit”, a spus Oana Gheorghiu, precizând că Gabriela Firea ”nu este stăpâna acestui oraş şi este doar un administrator”.

Primarul general Gabriela Firea susţine însă în continuare că terenul pe care se construieşte un spital de către Asociaţia ”Dăruieşte Viaţă” aparţine Primăriei Capitalei, fiind trecut din proprietatea statului în cea a Primăriei printr-o Hotărâre de Guvern. ”Nu numai că nu am blocat acest proiect, l-am susţinut în ultimii doi ani de zile”, spune Firea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.