Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Europa stă pe un butoi cu pulbere: proteste masive pe continent. Violențe extreme în Georgia

reuters
proteste grecia

Europa stă pe un butoi cu pulbere, iar recentele decizii ale liderilor europeni nu ajută cu nimic la calmarea situației. În tot mai multe țări avem proteste de amploare.

Citește și: Ministrul Justiției anunță: Ancheta în cadrul OUG 13 poate continua! În ce limite

Citește și: Un nou protest de amploare anunţat duminică: Mii de oameni şi-au anunţat prezenţa în stradă

Citește și: DOLIU Simona Halep, cu ochii în lacrimi: Veste teribilă primită în Statele Unite

În România am avut proteste îndreptate împotriva Guvernului, din cauza OUG 13. În Franța am avut proteste generate de corupția tot mai răspândită în eșalonul superior al puterii politice.

De asemenea, proteste violente au izbucnit și în Olanda, acolo unde Guvernul a expulzat un ministru al Turciei. Numeroși turci se adunaseră la un miting pentru sprijinirea reformelor constituționale dorite de Erdogan, iar ministrul a dorit să participe. După ce au aflat vestea expulzării ministrului, turcii din Olanda au devenit violenți și au avut confruntări cu forțele de ordine.

Proteste violente au avut loc și în Grecia, acolo unde am avut parte de confruntări intense între forțele de ordine și protestatari.

Un protest violent a avut loc și în Georgia. Numeroase persoane - poliţişti şi civili - au fost rănite şi spitalizate duminică în urma unor ciocniri între forţele de poliţie şi sute de manifestanţi la Batumi, al doilea oraş din Georgia şi port la Marea Neagră, relatează AFP.

Violenţele au izbucnit în timpul unei manifestaţii spontane a locuitorilor din Batumi care protestau împotriva arestării mai multor bărbaţi care refuzau să plătească o amendă pentru parcare ilegală.

Poliţiştii au recurs la gaze lacrimogene şi gloanţe de cauciuc pentru a-i dispersa pe manifestanţi, care au aruncat cu pietre în forţele de ordine, conform relatărilor presei.

Unsprezece poliţişti şi zece manifestanţi au spitalizaţi din cauza rănilor suferite şi a simptomelor de intoxicaţie cu gaz lacrimogen, a declarat ministrul sănătăţii al guvernului regional de la Batumi, Zaal Mikeladze.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.