Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Europarlamentar PNL critică decizia CSM de a-l exclude pe Danileț din magistratură: 'Inacceptabil și nejustificat'

romania-alege.ro
Parlamentul European

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan afirmă că decizia Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) de a-l exclude pe jucătorul Cristi Danileţ din magistratură este nejustificată. "(...) mai ales argumentul, mi se pare un pretext, este un argument slab şi nu are nicio legătură cu modul în care domnia sa şi-a îndeplinit misiunea, s-a achitat de sarcinile de serviciu", arată Mureşan.

Siegfried Mureşan a declarat la RFI că el consideră de neînţeles decizia CSM de a-l exclude pe judecătorul Cristi Danileţ din magistratură.

"Inacceptabil şi nejustificat. Nu mi se pare justificat în nici un fel gestul făcut ieri împotriva judecătorului Cristian Danileţ, mai ales argumentul, mi se pare un pretext, este un argument slab şi nu are nicio legătură cu modul în care domnia sa şi-a îndeplinit misiunea, s-a achitat de sarcinile de serviciu", a susţinut el.

În opinia sa, "faptul că a postat două filme pe o reţea de socializare, care nu aduc în nici un fel prejudicii modului în care domnia sa îşi face munca de magistrat, două filme care nu au nici un caracter care să ducă la vătămarea justiţiei sau chiar a judecătorului Cristian Danileţ, faptul că aceste două filme au fost folosite ca pretext pentru excluderea domniei sale din magistratură este de neînţeles, este inacceptabil. Mă bucur că domnia sa a făcut recurs".

Consiliul Superior al Magstraturii a decis, luni, excluderea din magistratură a judecătorului Cristi Dănileţ pentru "manifestări pe reţelele de socializare". Judecătorul precizează că sancţiunea i-a fost aplicată pentru filmuleţe publicate pe TikTok.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.