Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Europarlamentar român a depus plângere penală împotriva hotelului din Olanda care nu cazează turiști din România

thechediandermatt.com
Chedi Andermatt hotel elvetia

Europarlamentarul Vlad Gheorghe a declarat marţi la Prima News că a semnat o plângere penală împotriva hotelului din Olanda care nu cazează turiști români, pentru că este vorba despre discriminarea unui întreg popor, conform news.ro.

”Am semnat o plângere penală împotriva hotelului din Olanda care a discriminat româniii, şi este vorba despre discriminarea unui întreg popor, pentru că au au scris practic că ei nu acceptă români, iar asta este o faptă penală în marea majoritate a ţărilor din UE şi de aceea m-am adresat li Poliţiei din Tilburg, tocmai pentru a sancţiona această faptă pe care eu o consider o infracţiune”, a spus europarlamentarul.

Plângere

El a arătat că în acelaşi timp, s-a adresat şi instituţiei care păzeşte societatea de discriminare în Olanda, un fel de CNCD al lor, un Consiliu împotriva Discriminării.

”Am făcut şi această plângere administrativă pentru că deşi hotelul susţinea că nu primeşte români de frica unei aşa zise amenzi dacă desfăşoară anumite activităţi ilegale, nu o să scape de amenzi pentru că o să îşi ia amendă pentru discriminare. De fiecare dată când o naţiune este discriminată trebuie să luăm atitudine şi trebuie să folosim aceste pârghii legale”, a explicat Vlad Gheorghe.

Eurodeputatul a precizat că a mai făcut și o solicitare către Agenţia pentru Protecţia Drepturilor fundamentale din UE, un fel de agenţie care supraveghează activitatea antidisciminare a agenţiilor naţionale din toate ţările membre, pentru a monitoriza acest caz, pentru a avea grijă că autorităţile din Olanda îşi fac treba şi iau măsuri.

Decizia hotelului

Românul Alexandru Hegyi, al cărui caz a devenit de notorietate după ce i-a fost refuzată cazarea la un hotel din Tilburg, Olanda, din cauza naţionalităţii sale, susţine că a primit un mesaj din partea platformei de rezervări prin care Booking anunţă că a renunţat la colaborarea cu acel hotel.

De altfel, unitatea de cazare nu mai poate fi găsită la o căutare pe platforma utilizată pe scară largă pentru rezervări în domeniul ospitalităţii.

Românul Alexandru Hegyi a făcut o rezervare prin platforma Booking la un hotel din oraşul olandez Tilburg, dar a fost contactat de către reprezentanţii hotelului şi anunţat că rezervarea i-a fost anulată din cauza naţionalităţii sale.

Alexandru Hegyi este cercetător ştiinţific, lucrează în domeniul arheologiei la Centrul de Studii pentru Asia de Sud-Est şi în prezent locuieşte la Kyoto, în Japonia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.