Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Europarlamentar socialist despre Andrei Pleșu: Dă dovadă de o mitocanie oribilă impardonabilă

lovitura

Scriitorul Andrei Pleșu este dur criticat după ce a analizat cine sunt manifestanții din Piata Victoriei care contesta Guvernul Grindeanu și cine sunt cei de la Palatul Cotroceni care îl contesta pe președintele Klaus Iohannis. El spunea că cei din Piata Victoriei sunt cei cărora le pasă de țarp, în timp ce cei de la Cotroceni sunt cei care repetă ziua ceea ce văd la anumite televiziuni.

Vezi și: Mungiu Pippidi dezvăluie jocul subteran: miza ascunsă a protestelor

Vezi și: Facebook a dat drumul trolilor să își facă de cap. Noua lozincă: `ba pe-a mă-tii!`

Dovada ca a fi intelectual nu implica si un caracter frumos, ca inteligenta poate imbraca si forme urate, respingatoare, sta interviul dat de Andrei Plesu la Digi24. Dupa o analiza relativ corecta a noii generatii , adica fara greseala in superficialitatea ei, intelectualul de referinta al acestei natii isi permite cu nonsalanta sa jigneasca nemeritat protestatarii de la Cotroceni. Cu alte cuvinte, doar unii au dreptul sa protesteze, adica cei din Piata Victoriei, iar ceilalti sunt manipulati. Unii sunt destepti, buni si frumosi, nu ca nu ar fi, iar ceilalti prosti, urati si rai. O mitocanie oribila impardonabila.”, susține europarlamentarul Cătălin Ivan pe contul său de Facebook.

„Le sunt recunoscator celor din Piață pentru că eu nu mai am puterea să fiu om de stradă, dar mă simt încântat de ei”, a mărturisit scriitorul în emisiunea „În fața ta” de la Digi24 - AICI DETALII.

Întrebat dacă e o diferență între protestul văzut la TV și ceea ce se întâmplă în stradă, Andrei Pleșu a răspuns: „Depinde la ce post mă uit. Ce mi se povestește e foarte credibil, pentru că membri ai familiei mele au fost acolo. Există și o demonstrație la Cotroceni, Diferența între cele două e că cei de la Cotroceni sunt telespectatori în sensul ca reproduc mesaje pe care le-au auzit cu o zi, seară, saptămână înainte la TV. Ceilalti nu sunt telespectatori, sunt oameni cu meserii limpezi și care înțeleg să protejeze statutul. Sunt și experți la Cotroceni, am văzut-o pe doamna Floricica...cum o cheamă... Dansatoarea, și doamna Violeta Barbu - e istoric foarte serios, soția domnului Daniel Barbu, prin urmare sunt acolo și specialiști”, a mai spus Andrei Pleșu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.