Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Andrei Pleșu îi critică dur pe manifestanții de la Cotroceni: Reproduc mesaje de la anumite TV-uri

inquamphotos.com / Octav Ganea
andrei plesu

Andrei Pleşu consideră că diferența fundamentală dintre mitingul din Piața Victoria și cel de la Palatul Cotroceni este faptul că avem două tipuri diferite de public - cei de la Palatul Cotroceni care doar reproduc slogane auzite cu o seară înainte la anumite TV-uri și Piața Victorie unde oamenii sunt sincer interesați de soarta țării.

Vezi și: Mungiu Pippidi dezvăluie jocul subteran: miza ascunsă a protestelor

„Pe mine m-a impresionat enorm fenomenul, m-a emoționat pentru că, între altele a contrazis 2 idei pe carte le socotesc acum greșite. Aveam bombăneli legate de noua generație, am avut prilejul să constat că noua generație e extrem de promițătoare, simpatică, promptă în reacții și vigilentă civic. Și a doua idee - că mijloacele de socializare, dincolo de riscuri, sunt un instrument de luat în seamă și poate fi util”, a explicat Andrei Pleșu, care s-a arătat „impresionat și de discursul articulat si de umorul” celor din Piață.

„Le sunt recunoscator celor din Piață pentru că eu nu mai am puterea să fiu om de stradă, dar mă simt încântat de ei”, a mărturisit scriitorul în emisiunea „În fața ta” de la Digi24.

Întrebat dacă e o diferență între protestul văzut la TV și ceea ce se întâmplă în stradă, Andrei Pleșu a răspuns: „Depinde la ce post mă uit. Ce mi se povestește e foarte credibil, pentru că membri ai familiei mele au fost acolo. Există și o demonstrație la Cotroceni, Diferența între cele două e că cei de la Cotroceni sunt telespectatori în sensul ca reproduc mesaje pe care le-au auzit cu o zi, seară, saptămână înainte la TV. Ceilalti nu sunt telespectatori, sunt oameni cu meserii limpezi și care înțeleg să protejeze statutul. Sunt și experți la Cotroceni, am văzut-o pe doamna Floricica...cum o cheamă... Dansatoarea, și doamna Violeta Barbu - e istoric foarte serios, soția domnului Daniel Barbu, prin urmare sunt acolo și specialiști”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.