Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Europarlamentar, uluit de poziția lui Dăncilă după condamnarea lui Dragnea! Theodor Stolojan cere demisia liderului PSD: 'E obligat'

Stolojan

Un om politic într-o funcţie importantă de demnitate nu trebuie să lase nici umbra unei suspiciuni de corupţie sau de abuzuri în funcţia publică pe care o deţine, spune la RFI europarlamentarul PNL Theodor Stolojan, după ce preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a fost condamnat la trei ani şi şase luni de închisoare, cu executare, în dosarul angajărilor fictive.

Theodor Stolojan consideră că Liviu Dragnea „are obligaţia de a-şi da demisia din funcţia publică pe care o are, de preşedinte al Camerei Deputaţilor. Putea să nu fie preşedinte, putea să fie în altă funcţie publică de demnitar sau de conducător de instituţie, fără să fie neapărat demnitar şi avea această obligaţie să-şi dea demisia, pentru că problema când eşti într-o funcţie publică, în care trebuie să constitui un model pentru cei pe care îi conduci, nu poţi lăsa să planeze asupra ta suspiciunea de corupţie, suspiciunea de a fi făcut ceva care nu era în regulă. Or acest lucru nu prea este înţeles la ora actuală în România. Deci problema nu este prezumţia de nevinovăţie în cazul lui Dragnea, care funcţionează până când va avea decizia definitivă”.

Scenariile pentru ședința INCENDIARĂ a PSD: cum se va decide soarta lui Liviu Dragnea

Premierul Viorica Dăncilă consideră că cei care îi cer demisia lui Liviu Dragnea înainte de decizia finală a instanţei încalcă grav Constituţia, Directivele UE şi standardele Comisiei de la Veneţia privind prezumţia de nevinovăţie. Europarlamentarul Theodor Stolojan o contrazice: „Sunt surprins de această poziţie, pentru că dânsa ştie foarte bine cum sunt priviţi la nivelul instituţiilor europene aceşti oameni politici care au condamnări, cu drept în continuare de judecată, dar care nu prezintă încredere, până când nu-şi rezolvă problemele în justiţie. Or domnul Dragnea reprezintă România în prezent. Un om politic într-o funcţie importantă de demnitate nu trebuie să lase nici umbra unei suspiciuni de corupţie sau de abuzuri în funcţia publică pe care a deţinut-o la un moment sau la altul”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.