Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Europarlamentarul Andi Cristea: Moștenirea lui Băsescu: politicienii care trăiesc din zgomot și conflict

andi cristea

 

Monica Macovei, Cristian Preda și Siegfried Mureșan sunt adevărata moștenire a Președintelui Băsescu în politica românească. O mână de politicieni lipsiți de vocație europeană, care s-au folosit de funcțiile din Parlamentul European pentru a-și înjosi țara, manipulând și exportând la Bruxelles conflicte de la București sau de la Chișinău, acuză europarlamentarul Andi Cristea.

"Numai în ultima săptămână colegii mei din PSD au semnalat o serie de manipulări crase din partea lui Mureșan, tânăra speranță a a PNL. Mureșan, intrat în campanie electorală, amestecă informații și dă drumul în spațiul public la fel de fel de învinuiri la adresa PSD. Printre cele mai recente se numără faptul că Guvernul PSD-ALDE blochează fondurile pentru despăgubirea fermierilor afectați de pesta porcină. Informația este falsă, fermierii vor fi despăgubiți pentru pierderile suferite.

Cinismul lui Mureșan nu poate însă fi trecut cu vederea. Un cinism comparabil cu discursurile lui Macovei din trecut, în care-și demoniza propria țară de la tribuna Parlamentului European. Comparabil, de asemenea, cu înflăcărarea lui Preda față de Republica Moldova, care a sacrificat banii europeni destinați oamenilor doar pentru a întinde o mână de ajutor opoziției de la Chișinău. Într-o ultimă suflare a mandatelor, Macovei și Preda prind un ultim raport îndreptat împotriva cetățenilor moldoveni, în timp ce s-au asigurat pe amendamente că prieteniile lor politice și ONG-iste o duc bine.

Cu toate astea, Macovei și Preda sunt politicieni fără șanse să se reinventeze la Bruxelles, București sau Chișinău - acolo unde nici Băsescu nu a prins la publicul sătul de zgomot și conflict. Mureșan, în schimb, își pune toată energia în propagandă deșănțată și încearcă să convingă că merită un nou mandat în care să continue să producă ceea ce știe cel mai bine, încă de la începuturile sale politice sub semnul lui Băsescu: zgomot și conflict", susține eurodeputatul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.