Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acuzații GRAVE: Viorica Dăncilă, pe post de marionetă, Viktor Orban, pe post de premier pentru maghiarii din România

washingtonpost.com
Viktor Orban

Premierul Ungariei, Viktor Orban, face demersuri repetate pentru a demonstra că Ungaria este superioară României, dar și că joacă rolul de premier pentru cetățenii maghiari din România. O spune europarlamentarul Cătălin Ivan, care face acuzații dure.

"Viktor Orban își face iar drum în Transilvania, ca în fiecare vară din ultimii 10 – 15 ani. Împreună cu cei mai radicali reprezentanți ai statului maghiar, premierul de la Budapesta vine săptămâna asta la lucrările Universităţii de Vară şi ale Taberei Studenţeşti de la Băile Tuşnad, ca să vorbească despre... politica națională maghiară. Nu în Ungaria, ci în România.

Să nu ne prefacem că nu înțelegem! Strategia lui Viktor Orban este veche și o urmează cu tenacitate, fără să fie deranjat în vreun fel de guvernele României, oricare ar fi fost acestea, dar cu atât mai puțin de guvernele lui Liviu Dragnea. Care Liviu Dragnea este dependent de voturile UDMR. Capul în nisip, interesele personale să funcționeze, în rest, nimic nu mai contează.

Citește și: Primarul PSD care și-a acordat singur titlul de cetățean de onoare, vedetă INTERNAȚIONALĂ! - Euronews l-a făcut subiect de știre

Politica lui Viktor Orban este de a arăta minorității maghiare din afara granițelor Ungariei, că lumina vine de la Budapesta, că de acolo este guvernată, nu de la București sau Belgrad, Zagreb ori Varșovia. Cetățenii de origine maghiară ale altor state primesc cetățenia Ungariei, ca să simtă că aparțin efectiv acestei țări, nu doar națiunii.Pentru zonele locu ite de maghiarii din România, Viktor Orban preia funcția de premier. El guvernează, nu doar finanțând gras organizații care reprezintă comunitatea maghiară, ci prin investiții majore în infrastructura educațională, ba chiar și de transport, precum calea ferată care ar urma să lege Clujul de Budapesta. Locul lăsat liber de guvernul României este preluat, încet-încet, de guvernul Ungariei. Bucureștiul se face că nu vede.

În primăvara acestui an, Viktor Orban a postat pe pagina sa de Facebook o imagine în care arăta delegației conduse de premierul polonez Mateusz Morawiecki harta Ungariei dinainte de Primul Război Mondial, când cuprindea vaste teritorii care în prezent aparțin României, Serbiei, Croației, Slovaciei și Ucrainei (sursa: pagina oficiala Orban Viktor).

Și atunci, mă întreb: în situația în care în ultimii 10 – 15 ani, niciun premier român nu a făcut vizite atât de dese cum a efectuat Viktor Orban în secuime, în condițiile în care cetățenii români de etnie maghiară se simt abandonați de guvernul țării în care s-au născut, în timp ce oficialitățile de la Budapesta vin cu mic cu mare în Harghita, anual și chiar de mai multe ori pe an, cum să nu trăiască cetățenii români de etnie maghiară cu sentimentul apartenenței mai degrabă la Ungaria decât la România. În an centenar, rămâne, totuși, întrebarea: Liviu Dragnea, Tăriceanu și masa amorfă care le votează absolut orice aberație în Parlament sunt doar paralizați de frica de a nu ajunge la pușcărie pentru faptele lor sau sunt pur și simplu trădători de țară?", a scris Ivan pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.