Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Europarlamentarul Claudia Țapardel: Iohannis să uite de jocul politic intern şi să fie preşedintele tuturor românilor

stiripesurse.ro
Claudia Tapardel

Președintele Klaus Iohannis va susține mâine, de la tribuna Parlamentului European de la Strasbourg, cel mai important discurs politic de reprezentare europeană și externă a României, urmând să prezinte viziunea ţării noastre privind viitorul Europei.

„Este un moment foarte important pentru România, care, la începutul anului viitor, va prelua în premieră președinția Consiliului Uniunii Europene. În aceste condiţii, toţi românii se aşteaptă ca, de această dată, preşedinţele ţării să reprezinte cu onoare România şi pe români la Strasbourg”, a declarat europarlamentarul Claudia Ţapardel.

​ Mandatul României la conducerea Consiliului UE este extrem de important, fiind influențat de finalizarea negocierilor privind Brexit, adoptarea viitorului Cadru Financiar multianual 2021-2027, summitul informal al liderilor UE de la Sibiu, prima reuniune de acest fel organizatã în România, chiar de Ziua Europei, precum și alegerile pentru Parlamentul European din perioada 23-26 mai 2019.

​ Trebuie menționat că România preia preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene în condiţiile în care are numeroase atuuri pe plan european, despre care este momentul să se vorbească tot mai mult.

„În calitate de europarlamentar român îmi doresc ca în discursul său, preşedintele Klaus Iohannis să vorbească despre România drept liderul regional al Europei de Est şi despre statutul său de a şasea ţară ca mărime şi importanţă după ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

De asemenea, șeful statului are datoria de a nu uita şi de aprecierea de care se bucură românii, unii dintre aceștia fiind recunoscuţi drept unii dintre cei mai buni specialişti în IT la nivel internațional, iar medicii români fiind renumiți pentru profesionalismul de care dau dovadă oriunde şi-ar desfăşura activitatea, susţine Claudia Ţapardel.

​ În tot acest context, preşedintele Klaus Iohannis trebuie să țină un discurs de care ar trebui să fim mândri.

„România, apreciată şi chiar invidiată pentru creşterea economică solidă din ultimii ani, va juca un rol foarte important în construcţia europeană într-un moment de cumpănă pentru întreaga Uniune Europeană confruntată cu problema Brexit-ului, dar şi cu valurile de extremism şi populism, care merg în paralel cu tendinţele egoiste ale Statelor Membre.

Sper ca, măcar de această dată, preşedintele Iohannis să nu atace România la Strasbourg, creând o imagine negativă propriei ţări, chiar în pragul preluării preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene. Să uite măcar pentru o zi de jocul politic intern şi de interesele personale legate de viitoarea campanie prezidenţială. Sper să fie PREŞEDINTELE TUTUROR ROMÂNILOR”, a declarat europarlamentarul Claudia Ţapardel.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.