Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Europarlamentarul Claudia Țapardel: „Preşedintele Iohannis duce în derizoriu problema referendumului”

stiripesurse.ro
Claudia Tapardel

Aflat într-o criză imensă de imagine şi în lipsă de teme cu adevărat importante pentru români, preşedintele Klaus Iohannis ţine cu orice preţ să se facă de râs prin apariţiile în mass-media. Doar aşa se poate explica felul în care şeful statului încearcă să mediatizeze problema referendumului, un eveniment de altfel foarte important într-un stat democrat, dar pe care Iohannis face orice să îl ducă în derizoriu.

„Referendumul are reglementări foarte clar stabilite în Constituţia României. Este foarte grav că preşedintele Klaus Iohannis a realizat abia acum că nu poate declanşa un referendum pe orice temă îi cere PNL sau USR-Cioloş. Faptul că, după câteva săptămâni de când a lansat ideea unui referendum pe tema justiţiei, preşedintele Iohannis vrea o nouă consultare a Parlamentului pentru a lărgi aria de cuprindere a referendumului ne arată că actualul şef al statului şi-a pierdut total busola politică şi nu înţelege cum funcţionează mecanismele constituţionale. Fiecare ieşire în media preşedintelui Iohannis pe tema referendumului nu face decât să adâncească o confuzie în rândul electoratului, care vede cum Klaus Iohannis duce în derizoriu o temă atât de importantă cum este referendumul.

Este revoltător felul în care actualul preşedinte înţelege să se raporteze la problema ordonanţelor de urgenţă emise de Guvern, în condiţiile în care în luna mai 2016, Executivul condus de aliatul său politic, Dacian Cioloş, a modificat peste noapte prin Ordonanţă de urgenţă, fără niciun fel de consultări, mai multe reglementări din Codul Penal şi Codul de Procedură Penală. De ce nu a cerut Klaus Iohannis un referendum şi în 2016, văzând ce face aşa-zisul „guvern al său”?

Este încă o dovadă clară de ipocrizie de care dă dovadă preşedintele Klaus Iohannis, nevoit să dea curs unor solicitări aberante venite tocmai din partea celor care au reglementat în justiţie prin ordonanţe de urgenţă”, a declarat europarlamentarul social-democrat, Claudia Ţapardel.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.