Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Europarlamentarul Cris Terhes ATACĂ DUR: Asistăm la tranziția de la democrație la tiranie! NU trebuie introdus Certificat Verde la biserici

Inquam Photos / Octav Ganea
chris terhes

Premierul Nicolae Ciucă participă, joi, la o întâlnire cu reprezentanţii cultelor religioase din România în contextul gestionării pandemiei de COVID-19, potrivit unei informări a Guvernului. Europarlamentaul Cris Terhes atenționează că discuțiile sunt cruciale pentru păstrarea libertății religioase și acuză, voalat, BOR și celălalte culte oficial recunoscute în România,  de obediență.

"Premierul Ciuca se intalneste azi, 2 decembrie 2021, cu reprezentantii cultelor religioase din Romania, discutiile vizand si IMPUNEREA Certificatului Verde la intrarea in biserici, anunta presa citand "surse politice". Insasi faptul ca s-a ajuns la acest punct se datoreaza atitudinii obediente a bisericilor, care fie au tacut complice la abuzurile statului impotriva oamenilor pe durata acestei pandemii, fie au spus ca actiunile abuzive sunt bune. O exceptie a facut-o Cultul Baptist din Romania care, prin vocea presedintelui Viorel Iuga, a condamnat pe fata aceste abuzuri.

Vorbesc aici de obedienta institutionala. Altfel, episcopi ortodocsi, precum si preoti si pastori din toate bisericile au dat dovada de curaj personal, opunandu-se pe fata masurilor abuzive din aceasta perioada. Ce se intampla azi va fi un examen pentru toate bisericile din Romania. Faptul, insa, ca se supune discutiei ca oamenii sa poata intra in biserici doar pe baza de Certificat Verde demonstreaza, ceea ce am mai spus, ca asistam la tranzitia de la democratie la tiranie.

P.S. Nu trebuie pierdut din vedere ca acest guvern e sustinut de PNL si PSD. Aceste partide sunt de acord cu aceasta conditionare a intrarii in biserici?", scrie Terhes pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.