Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Europarlamentarul Emilian Pavel: Am cerut Comisiei Europene să oprească aplicarea discriminatorie a MCV-ului

arhiva personala
Emilian Pavel

În cadrul muncii parlamentare la „Raportul cu privire la drepturile fundamentale în Uniunea Europeană pe anul 2017”, am cerut Comisiei Europene să oprească aplicarea Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV) pentru România și Bulgaria. Acest instrument este unul discriminatoriu și adesea folosit în mod abuziv în scopuri politice, în loc să acționeze ca un mecanism european pentru protejarea și promovarea statului de drept, anunta europarlamentarul PSD Emilian Pavel.

Amendamentul depus de mine în Comisia pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne a Parlamentului European, a fost co-semnat și susținut de colegii europarlamentari români din PSD și ALDE.

Mă bucur că Parlamentul European reamintește în acest raport și rezoluția sa proprie, adoptată în 10 Octombrie 2016, prin care solicită Comisiei Europene instituirea unui mecanism al UE privind democrația, statul de drept și drepturile fundamentale, adică exact ceea ce am cerut și eu în numeroase ocazii: un sistem european, comun tuturor Statelor Membre – dintre care nu este niciunul lipsit de probleme.

Acest demers democratic este susținut de toate grupurile politice europene și vine în mod clar în apărarea statului de drept.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.