Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Europarlamentarul Laurențiu Rebega, donație de carte către ICR Bruxelles

arhiva personala
Laurentiu Rebega

Europarlamentarul Laurențiu Rebega (Pro România) a anunțat că a donat volumele dedicate Centenarului Marii Uniri pe care le-a expus în cadrul evenimentul organizat la Bruxelles în luna aprilie ”unei instituții către care să se îndrepte în mod firesc toți cei care, în Belgia, sunt interesați de România, de istoria și cultura ei”. ”Sunt onorat de faptul că Institutul Cultural Român din Bruxelles a preluat donația mea în fondul Anna de Noailles a Bibliotecii sale. Mulțumesc doamnei Carmen Ducaru și întregii echipe ICR Bruxelles pentru deschiderea și entuziasmul cu care s-au alăturat inițiativei mele”, a transmis europarlamentarul pe pagina sa de socializare.

La sfârșitul lunii aprilie, Laurențiu a organizat, la Bruxelles, la Parlamentul European, un eveniment dedicat Centenarului Marii Uniri. ”A fost o expoziție cuprinzând cópii ale unor documente, fotografii, articole din presa vremii, toate reliefând efervescența patriotică prin care s-a pregătit și s-a înfăptuit Marea Unire. La eveniment au susținut prezentări profesori universitari, cercetători și istorici în fața unui public numeros. Nu în ultimul rând, în Parlamentul European, au fost expuse mai multe zeci de volume dintr-o colecție tipărită ad hoc de Editura Tipo Moldova din Iași. Colecția, coordonată de domnul profesor universitar Ioan Scurtu, readuce la viață opere de o valoare inestimabilă care re-construiesc ansamblul de idei și acțiuni din anii 1910-1920. Sunt volume de memorii ale unor protagoniști, volume de studii asupra evenimentelor și documentelor vremii, volume în care sunt reunite discursuri parlamentare, în fine, volume care prezintă România și românii acelor vremi din perspectiva vieții de zi cu zi. Printre autori îi regăsim pe Nicolae Iorga, I. G. Duca, B. P. Hasdeu, C. Kirițescu, Al. Vaida Voevod, Take Ionescu și mulți, mulți alții”, a descris europarlamentarul Pro România evenimentul pe care l-a organizat în cinstea Marii Uniri.

El a precizat că prezentarea acestor volume n-ar fi fost posibilă fără implicarea energică și total dezinteresată a profesorului Aurel Ștefanachi, directorul Editurii Tipo Moldova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.