Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Europarlamentarul Laurențiu Rebega (Pro România) prezintă Marea Unire în Parlamentul European

facebook.com
unire expozitie

Europarlamentarul Laurențiu Rebega (Pro România) organizează în această săptămână o expoziție despre Marea Unire de la 1918 în Parlamentul European de la Bruxelles.

”În această săptămână la Parlamentul European organizez, cu sprijinul grupului ECR, expoziția de documente de arhivă, scrisori, fotografii și ziare ale vremii: „România Europeană, o consecință a Marii Uniri din 1918”, dedicată aniversării Anului Centenar 1918.

Miercuri, 25 aprilie, va avea loc deschiderea oficială a expoziției, eveniment la care conferențiari de prestigiu, cercetători și istorici, vor prezenta publicului contextul internațional, mișcarea de idei și acțiunile politice întreprinse pe parcursul anului 1918 de fruntașii partidelor românești din Basarabia, Bucovina, Transilvania, Banat, Crișana și Maramureș, care au dus la unirea cu Regatul României a acestor regiuni, locuite majoritar de români.

Cu această ocazie, am invitat la Parlamentul European un grup de vizitatori din România, elevi, profesori, istorici, militari de carieră”, a anunțat europarlamentarul român pe pagina sa de socializare.

Potrivit aceleiași surse, ceremonia oficială va avea loc miercuri 25 Aprilie 2018, când mai mulți profesori, cercetători și istorici vor evidenția la Bruxelles importanța europeană a actului Unirii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.