Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Europarlamentarul Laurenţiu Rebega, atacat de presa maghiară din cauza lui Avram Iancu

Laurentiu Rebega

Europarlamentarul român Laurențiu Rebega a fost criticat de presa de limbă maghiară după ce, la Serbările Naționale de la Țebea, a criticat prezența UDMR și faptul că reprezentanții acesteia au depus o coroană de flori la mormântul lui Avram Iancu. ”UDMR a depus o coroană de flori la mormântul lui Avram Iancu, ceea ce mi se pare inacceptabil câtă vreme UDMR duce o politică împotriva a tot ceea ce și-a dorit Avram Iancu pentru poporul român și pentru ardeleni”, a spus atunci Laurențiu Rebega pe pagina sa de socializare.

Publicația de limbă maghiară Főtér a sesizat declarațiile lui Rebega și nu a ratat ocazia să îl atace pe această temă, prezentându-l pe europarlamentar ca pe un continuator al lui Avram Iancu printr-un portret în haine tradiționale românești alături de imaginea similară a Crăișorului Munților. Și alte publicații de limbă maghiară au preluat informația, arătându-se deranjate de poziția lui Rebega și amintind că acesta este vicepreședinte în Grupul naționaliștilor europeni condus de Marine Le Pen.

Presa maghiară face referire de asemenea la faptul că Rebega a criticat și PNL la Țebea pentru că ascunde în Parlament legea prin care Avram Iancu trebuia declarat erou național, după ce această lege a fost respinsă de la promulgare de către președintele Iohannis. ”Sper ca emoția pe care au trăit-o liderii PNL la mormântul lui Avram Iancu să-i convingă să scoată legea lui Avram Iancu de prin sertare și să fie trimisă din nou spre promulgare. Dacă nu îi recunoaștem lui Avram Iancu titlul de Erou Național, de ce mai venim la mormântul lui să ne dăm mari patrioți, numai pentru că sunt alegeri?”, a fost reacția lui Rebega la prezența liderilor PNL la mormântul lui Iancu.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.