Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Europarlamentarul Laurenţiu Rebega trage un semnal de ALARMĂ: 'România nu are capacitatea de a a primi imigranți'

arhiva personala
Laurentiu Rebega

Europarlamentarul Laurențiu Rebega atrage atenția că ”pe termen scurt și mediu, România nu are capacitatea economică, instituțională, socială și, nu în ultimul rând, culturală de a primi refugiați. România are probleme mari în a-și plăti cetățenii la valoarea muncii pe care aceștia o depun. România are probleme mari în a-și civiliza propriii ei cetățeni! România are probleme mari în privința educației naționale și a sistemului de învățământ. România are probleme mari în privința corupției! În aceste condiții românii care au plecat și pleacă în Occident sunt, din păcate, cei mai instruiți și cei mai calificați, iar această emigrație nu dă semne că s-ar opri”.

Citeşte şi: Dragnea, MESAJ către parlamentarii din comisie pe întâlnirea cu Augustin Lazăr

Europarlamentarul român arată că ”în locul celor care pleacă vin refugiați din alte culturi, cu alte religii, cu alte obiceiuri. Aici este marea slăbiciune a Statului român! Când România va ști să își păstreze cetățenii prin condiții de viață și de muncă decente, abia atunci vom putea să discutăm și posibilitatea primirii unor migranți din alte țări”.

Laurențiu Rebega mai spune că ”menirea omului politic este să construiască. Profețiile, mai ales cele negative, nici nu ar trebui să existe într-o țară bine condusă”, dar că, din păcate, ceea ce spune ”de peste doi ani se adeverește sistematic. În România vin din ce în ce mai mulți imigranți ilegali. Deocamdată, țara noastră este o țară de tranzit. Refugiații vor să ajungă în Occident. Cu doar două zile în urmă, am avertizat că fluxul acesta va continua să crească și, mai mult, țările din Occident vor trimite înapoi în România acele persoane care nu sunt dezirabile. Spuneam, atunci, că România va deveni un țarc de refugiați”. El amintește și de ”ultima ispravă”, când ”două mașini cu refugiați au forțat un baraj al politiei. Polițiștii au trebuit să facă uz de armă pentru a le opri. Asalt ca-n filme!” Este cert, arată europarlamentarul, că ”presiunea la frontierele țării este din ce în ce mai mare, iar autoritățile nu sunt pregătite să facă față. Nu e vorba aici atât despre gestionarea securității frontierei, cât despre gestionarea problemei unor prezumtivi solicitanți de azil în România. Dacă refugiații încearcă să treacă din România spre Occident, țara noastră devine, juridic, prima țară a Uniunii în care pun piciorul. Deși Acordul Dublin este în curs de revizuire, este foarte plauzibil să admitem că, în cazul celor indezirabili, refugiații din Germania sau Suedia să fie trimiși la loc în România”.

Citeşte şi: Liviu Dragnea, MESAJ CONTROVERSAT pentru ambasadorii români: 'Sunteţi cea mai calificată echipă de VÂNZĂRI' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.