Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Dragnea, MESAJ CONTROVERSAT pentru ambasadorii români: 'Sunteţi cea mai calificată echipă de VÂNZĂRI'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Liviu Dragnea

Președintele PSD și al Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a declarat, marți, la reuniunea anuală a diplomației române, că îi invidiază pe ambasadori.

"Ca om politic, vă invidiez. Și vă admir. Sunteți, poate, cea mai calificată echipă de vânzări", a spus, în discursul lui, Liviu Dragnea.

"Este un mesaj pur şi practic. Ajutaţi economia românească să se ridice, puneţi umărul alături de Guvern şi de Parlament şi împingeţi alături de companii şi de angajaţi şi de toţi cei care trăim aici. (...) Cred că în aceste vremuri diplomaţia, aşa cum sunteţi cu toţii patrioţi, trebuie să conţină în primul rând rezultatele economice. Sigur, misiunile MAE sunt diverse şi complexe, aveţi în grijă soarta cetăţenilor români de peste hotare, situaţia lor şi chiar complicaţiile cu autorităţile locale şi din când în când evenimentele electorale. Aveţi responsabilitatea reprezentării statului şi a preşedintelui ţării, aveţi obligaţia de a deschide calea negocierii şi a dialogului politic. Dar, în acelaşi timp, aveţi în fişa postului sprijinirea ideilor româneşti, a ştiinţei şi culturi româneşti, a sportului şi tradiţiilor româneşti. Sunt sigur că o faceţi, dar nu uitaţi să sprijiniţi în fiecare zi economia românească", a completat Dragnea la Reuniunea Anuală a Diplomaţiei Române.

Liviu Dragnea a precizat, răspunzând la întrebările jurnaliștilor, că nu critică rezultatele economice ale activității diplomaților români, precizând însă că priveşte cu invidie la demersurile ambasadorilor celorlalte ţări.

"Mi-am exprimat sincer şi clar aprecierea faţă de personalul nostru diplomatic. Dar nu mi-am permis să dau lecţii de diplomaţie, să dau sfaturi. Sunt oameni care vor discuta. (...) Văd cu mare invidie de o mare perioadă ce fac ambasadorii străini în Bucureşti. Văd cu câtă sârguinţă, cu câtă tenacitate şi determinare susţin interesele economice şi promovează interesele economice ale ţărilor lor şi a fost doar o rugăminte ca şi ambasadorii noştri să facă acest lucru, în afară de sarcinile pe care le primesc de la Preşedinţie, MAE şi de la alte instituţii din România - să nu uităm totuşi că dimensiunea economică este acum printre cele mai importante, dacă nu cel mai important domeniu pe care îl urmăreşte fiecare ţară. Aţi văzut, de câte ori vine un înalt oficial din orice ţară în România vine cu listă de interese clare, concrete, economice pentru ţara lui, pentru companii din ţara lui. (...) Cred că trebuie să avem o mult mai mare implicare în acest domeniu. Poate ne implicăm mai mult în acest domeniu economic. Mi-am permis să am această rugăminte, ştiind că mă adresez unui corp diplomatic extrem de bine pregătit. (...) Nu discutăm de un corp diplomatic făcut din frânturi. Sunt oameni cu experienţă, cu pregătire, care cunosc bine mecanismele din ţările respective. Poate vina a fost din ţară că nu le-am livrat mai multe elemente şi o coerenţă.", a declarat Liviu Dragnea.

Citeşte şi: Dragnea, MESAJ către parlamentarii din comisie pe întâlnirea cu Augustin Lazăr .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.