Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Europarlamentarul PNL Gheorghe Falcă şi-a lansat volumul 'Curajul de a prinde o stea căzătoare', o carte de însemnări politice

Inquam Photos - Octav Ganea
Gheorghe Falcă

Europarlamentarul liberal Gheorghe Falcă şi-a lansat, sâmbătă, volumul "Curajul de a prinde o stea căzătoare", apărut la Editura Curtea Veche, o carte de însemnări politice, care dezvăluie modul în care gândeşte autorul, un om politic de dreapta, anunță AGERPRES.

"E o carte de însemnări politice, plecată din modul în care m-am manifestat în 2013, în care cititorul descoperă modul în care un om politic de dreapta gândeşte, o combinaţie de creştin-democraţie cu ceea ce înseamnă societatea liberală, o anumită gândire a ceea ce înseamnă astăzi naţiunile în interiorul Uniunii Europene", a declarat Falcă, cu acest prilej.

Citeşte şi: BOMBĂ! Avocaţii mergeau cot la cot cu clienţii lor la licitaţiile deturnate - Avocaţi din Bucureşti şi Galaţi, printre inculpaţii din dosarul 'Executorii'

Potrivit acestuia, volumul cuprinde şi un capitol cu nouă reguli de manifestare a politicienilor de dreapta - Nu te teme, îndrăzneşte; Fii prezent; Înfăţişează-te celorlalţi în cea mai bună variantă a ta; Asumă-ţi proiecte şi du-le la bun sfârşit; Entuziasmează-ţi susţinătorii; Identifică-ţi cu precizie adversarul şi supune-l unor critici constante; Aliază-te cu cei care au un plan bun; Propune doar proiecte şi teme care interesează publicul; Fii mărinimos.

În opinia ministrului interimar al Justiţiei, Cătălin Predoiu, cartea lui Gheorghe Falcă vorbeşte despre actul politic pus în relaţie cu valorile de dreapta.

"Domnul Falcă ajunge către o acţiune politică preponderent constructivă şi aşa este şi cartea. O carte despre valori, o carte despre actul politic pus în relaţie cu valorile şi anume valorile de dreapta. Şi acesta este un lucru de subliniat. Pentru domnul Falcă, lucrurile sunt foarte clare, adică nu există o confuzie sau cea mai mică ezitare în a opta între o acţiune politică bazată pe o valoare de dreapta sau de stânga. Dânsul vede imediat care este diferenţa şi nu ezită", a subliniat Predoiu.

Citește și: Dacia lansează primul model de autovehicul electric produs în România

În Cuvânt Înainte, liderul liberal Rareş Bogdan scrie că volumul "Curajul de a prinde o stea căzătoare" cuprinde câteva cugetări care sintetizează proiectul de ţară, situat deasupra ideologiilor şi conjuncturilor: binele comunităţilor.

"Şi nu doar pentru că domnul Falcă a fost atâţia ani un primar de succes! Ci pentru că a priceput, probabil din interacţiunea cu aşteptările oamenilor, că viitorul omenirii se bazează pe succesul comunităţilor, îngemănat în proiecte naţionale care converg într-o orchestră internaţională diversă, dar unită", arată Rareş Bogdan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.