Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Europarlamentarul PSD Claudiu Manda: Se poate renegocia un nou PNRR, condiția este să existe condiții obiective

Inquam Photos / Octav Ganea
claudiu manda

Europarlamentarul PSD Claudiu Manda explică joi cum se poate modifica PNRR-ul României.

„Știrea că nu se poate modifica PNRR este un fake news absurd. Comisia Europeană nu poate transmite României altceva decât ceea ce scrie în regulament. Iar regulamentul prevede clar că se poate renegocia aspecte din programul deja aprobat, sau chiar se poate renegocia un nou plan. Singura condiție este să existe condiții obiective. Iar aceste condiții există în România cu prisosință. Este vorba despre schimbarea radicală a cadrului economic, în urma exploziei prețurilor din energie și a inflației galopante. E vorba deci de probleme serioase, care justifică renegocierea acestui plan, probleme care afectează nu doar România, ci Uniunea Europeană în general”, a scris Claudiu Manda pe Facebook.

El a postat un extras din Regulament C.E. privind PNRR (documentul integral aici: https://eur-lex.europa.eu/legal-content/RO/TXT/PDF/?uri=CELEX:32021R0241&from=EN):

„(1) În cazul în care planul de redresare și reziliență, inclusiv jaloanele și țintele relevante, nu mai poate fi îndeplinit, în totalitate sau parțial, de către  statul membru în cauză ca urmare a unor circumstanțe obiective, statul membru în cauză poate înainta Comisiei o cerere motivată ca aceasta să elaboreze o propunere de modificare sau de înlocuire a deciziilor de punere în aplicare ale Consiliului prevăzute la articolul 20 alineatele (1) si (3). În acest scop, statul membru poate propune un plan de redresare și reziliență modificat sau un nou plan. Statele membre pot solicita sprijin tehnic pentru pregătirea unei astfel de propuneri în cadrul Instrumentului de sprijin tehnic”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.