Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Europarlamentarul Răzvan Popa: Domnul Cristian Preda trebuie să dea explicații cu privire la atacurile la adresa României

arhiva personala
Razvan Popa

Europarlamentarul PSD, Răzvan Popa, susține că felul în care colegul său Cristian Preda acționează în Parlamentul European cu privire la interesul țării care l-a trimis în forul legislativ european nu este corect. În aceste condiții, acesta consideră că nu este nimic nefiresc în convocarea colegului său în fața Consiliului de Onoare al Ordinului Naţional ”Steaua României” și că poziția președintelui Parlamentului European în această chestiune este una ciudată și de resorul Comisiei de Etică a parlamentului.

”Europarlamentarul Cristian Preda se simte ”prigonit” pentru faptul că a fost chemat la Consiliul de Onoare al Ordinului Naţional ”Steaua României” să dea explicații cu privire la atacurile constante lansate la adresa propriei țări. De fapt, nimic nu este mai firesc decât această convocare, pentru că domnul Preda trebuie să dea explicații.

Nu poți fi distins cu o astfel de onoare de o țară căreia în mod deliberat dorești să îi faci rău. Cristian Preda a cerut în Parlamentul European, nici mai mult, nici mai puțin decât suspendarea dreptului de vot al României în Consiliu.

România nu datorează nimic lui Cristian Preda, ci el datorează totul acestei țări și cetățenilor ei.

În altă ordine de idei, mă întreb - și vă întreb - cât de etică este poziția președintelui Parlamentului European, când alege să se pronunțe cu privire la o problemă de această natură, cu atât mai mult să invoce instituția într-o asemenea discuție? Sunt sigur că domnul Antonio Tajani ar avea cu totul altă poziție dacă un europarlamentar italian și-ar fi permis să vorbească despre Italia așa cum vorbește europarlamentarul Cristian Preda despre România.”, susține europarlamentarul Răzvan Popa într-o postare pe pagina de Facebook.

Consiliul de onoare al Ordinului 'Steaua României' a anunțat că îl va audia pe europarlamentarul Cristian Preda, care a primit această distincţie în 2009, pentru a răspunde unui denunţ privind defăimarea ţării.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.