Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Europarlamentarul Siegfried Mureșan: Prelungim liberalizarea comerțului cu Republica Moldova

Radu Pop
Facebook
Siegfried Mureșan

Europarlamentarul Siegfried Mureșan: Prelungim liberalizarea comerțului cu Republica Moldova

"Tocmai am votat, cu largă majoritate în plenul Parlamentului European, decizia de a prelungi cu un an măsura de liberalizare a comerțului dintre Uniunea Europeană și Republica Moldova. Rezultatul votului: 459 de voturi „pentru”, 65 „împotrivă” și 57 de abțineri", scrie europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan, într-o postare pe Facebook.

"Prin acest vot, suspendăm pentru încă un an taxele vamale la toate produsele exportate din Republica Moldova spre Uniunea Europeană care încă erau suspuse acestor taxe.

Noi, Parlamentul European, dovedim că suntem din nou uniți în a aproba rapid toate formele de sprijin pentru Republica Moldova. Votul de astăzi vine la doar câteva săptămâni de la publicarea propunerii legislative de către Comisia Europeană. Ne-am asigurat, în felul acesta, că măsura intră în vigoare la timp, înainte de a expira actuala decizie de liberalizare, pe 24 iulie 2024.

Am luat prima decizie de liberalizare a comerțului cu Moldova acum doi ani cu obiectivul de a accelera integrarea europeană a țării și a reduce din efectele pe care războiul declanșat de Rusia în Ucraina îl are asupra producătorilor și exportatorilor din Moldova.

Vedem că Republica Moldova se integrează din ce în ce mai mult în Uniunea Europeană și ne pregătim de începerea negocierilor de aderare. De aceea, vrem ca legăturile economice cu Moldova să crească cât mai mult, cât mai repede și vrem ca întreprinzătorii din Republica Moldova să beneficieze cât mai mult de pe urma apropierii de Uniunea Europeană.

Multe produse din Republica Moldova, în special fructele și legumele, sunt apreciate pe piețele din întreaga Uniune Europeană. Decizia de prelungire a liberalizării, care permite Republicii Moldova să exporte aceste produse pe toată piața europeană, este benefică atât pentru Republica Moldova, cât și pentru piața europeană", mai spune europarlamentarul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.