Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Europarlamentarul USR Vlad Gheorghe: 'E intolerabil să creştem pensiile speciale şi să nu avem bani de mentenanţă în Armată'

vladgheorghe.ro/
vlad gheorghe

Europarlamentarul Vlad Gheorghe (USR) pledează pentru o schimbare a modului în care sunt stabilite bugetele pentru apărare, astfel încât să se aloce mai mulţi bani pentru mentenanţă şi echipamente de calitate, nu pentru pensii speciale, potrivit Agerpres.

"Nu o să pun fotografiile celor 8 militari români care şi-au pierdut viaţa în oribilele accidente aviatice de aseară. Condoleanţe familiilor şi glorie eternă celor pieriţi! Dar poate măcar acum, când e război la doar sute de km de graniţele ţării, măreţii conducători care au dat şi dau ordinele în armată de 32 de ani, precum şi cei care stabilesc bugetele alocate schimbă ceva", scrie europarlamentarul pe Facebook.

El adaugă că zeci de militari români au murit în accidente în ultimele decenii din cauze tehnice sau ca urmare a incompetenţei.

"E intolerabil să avem generali făcuţi din pix că zic da, şefu'! E intolerabil să creştem pensiile speciale şi să nu avem bani de mentenanţă. E intolerabil să promovăm nulităţi agreate de partid în funcţii decizionale. E intolerabil să alegem echipamentele militare în funcţie de ce firmă sau prieteşuguri au cei care decid achiziţiile. Zeci de militari români au murit în zeci de accidente în ultimele decenii din cauze tehnice sau ca urmare a incompetenţei. Corupţia ucide nu este un slogan. Iar cei care plătesc cu viaţa nu au nicio vină, chiar dacă mai toate anchetele din România decid că morţii-s vinovaţi", mai scrie europarlamentarul.

Opt militari au murit miercuri seară în două accidente aviatice.

O aeronavă MiG-21 LanceR din dotarea Bazei 86 Aeriene, care executa o misiune de patrulare deasupra Dobrogei, a pierdut legătura radio cu turnul de control, iar apoi a dispărut de pe radar. Au fost declanşate de urgenţă operaţiunile de căutare - salvare.

Astfel, un elicopter IAR-330 Puma a decolat spre zona posibilului impact, însă a pierdut legătura radio cu baza şi s-a prăbuşit în zona localităţii Gura Dobrogei, judeţul Constanţa, la aproximativ 11 km de aerodrom.

Pilotul aeronavei MiG-21 LanceR a decedat iar în accidentul în care a fost implicat elicopterul IAR 330-Puma şi-au pierdut viaţa 7 militari. Pe lângă cei cinci membri ai echipajului din elicopter comunicaţi iniţial, urcaseră la bord şi doi salvatori pe mare din cadrul Forţelor Navale Române.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.