Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Europarlamentarul Victor Negrescu: 'Comisia Europeană va prezenta o evaluare extinsă a reformelor și proiectelor din domeniul educației, tineretului și culturii

Radu Pop
Facebook
Victor Negrescu

Comisia pentru Educație, Cultură, Tineret, Media și Sport din Parlamentul European a aprobat, astăzi, amendamentele europarlamentarului Victor Negrescu, prin care acesta a propus o mai bună coordonare și evaluare a reformelor și proiectelor din domeniul educației, tineretului și culturii, elaborate prin intermediul planurilor naționale de redresare și reziliență.

De asemenea, în cadrul raportului privind consecințele pandemiei asupra acestor domenii, reprezentantul României în legislativul european a obținut susținerea eurodeputaților din comisia de resort pentru măsuri și soluții destinate limitării impactului crizelor actuale asupra copiilor și tinerilor, în special a celor din zone defavorizate, izolate și montane. Eurodeputatul român a solicitat și includerea într-o manieră extinsă a educației în rapoartele de țară elaborate prin Semestrul European și a propus crearea unei rețele europene menite să asigure consiliere psihologică pentru copii și tineri.

„Propunerea mea privind evaluarea detaliată a politicilor, proiectelor și reformelor dedicate educației, tinerilor și culturii, implementate prin Planurile de Redresare și Reziliență, a fost aprobată de Comisia de resort din Parlamentul European. Aceasta va conduce la un plus de transparență, o implementare mai bună și la un impact mai semnificativ al fondurilor europene în aceste domenii, pentru ca efectele lor să se vadă și în realitate.

În cadrul raportului privind consecințele pandemiei, am obținut susținerea colegilor mei pentru crearea unei rețele europene de sprijin psihologic la nivelul unităților de învățământ și includerea educației, într-o manieră mai detaliată, în rapoartele de țară elaborate de Comisia Europeană. Prin acest demers insistăm ca răspunsul Uniunii Europene la efectele pandemiei, mai ales pe zona de educație și de tineret, să fie cât mai concret”, a declarat eurodeputatul Victor Negrescu, vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European.

Europarlamentarul Victor Negrescu a fost autorul amendamentelor prin care se solicită alocarea a minimum 10% din planurile naționale de redresare și reziliență pentru educație și a 2% pentru sectorul cultural și creativ, ce au fost preluate în poziția oficială a Parlamentului European și implementate în planurile naționale ale statelor membre.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.