Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Europarlamentarul Victor Negrescu solicită crearea unui mecanism european comun pentru transportul grânelor ucrainene

Radu Pop
victor negrescu

Europarlamentarul Victor Negrescu a solicitat, în plenul Parlamentului European, Comisiei Europene crearea unui mecanism european de tranzit pentru grânele ucrainene, de la producător la consumatorul final din țările în curs de dezvoltare, pentru a evita ca toată presiunea să fie pusă pe statele aflate în prima linie, așa cum este România.

Grânele din Ucraina sunt esențiale pentru satisfacerea nevoilor la nivel global, menținerea prețurilor la cote acceptabile și pentru economia Ucrainei. Nu putem, însă, pune toată presiunea doar pe statele aflate în prima linie.

În cazul României, stat care depune eforturi considerabile și asigură tranzitul a peste jumătate din grânele ucrainene, se va dubla, prin eforturile Guvernului, capacitatea de export prin porturile sale.

Este însă nevoie de mecanisme comune europene pentru implementarea acestui proces” a declarat eurodeputatul social-democrat, Victor Negrescu.

Reprezentantul României în Parlamentul European a evidențiat faptul că un astfel de mecanism ar asigura o supraveghere mai bună a transportului și ar putea fi, astfel, evitată specula cu produse agricole.

Grânele trebuie să ajungă acolo unde este nevoie de ele, nu să fie oprite pe drum de traderi lacomi.

Uniunea Europeană trebuie să fie implicată și să finanțeze monitorizarea produselor, transportul, calitatea grânelor, operațiunile comerciale și de export în integralitate, oferind în același timp statelor din prima linie finanțare pentru activitățile de transport și sprijinirea fermierilor locali.

Avem nevoie de solidaritate din partea Europei cu țările frontaliere!” a concluzionat vicepreședintele PES și PSD, europarlamentarul Victor Negrescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.