Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Europcar nu este interesată de oferta de 2,20 miliarde de euro primită de la Volkswagen

economica.net
afaceri creștere economică

Grupul francez de închirieri auto Europcar Mobility a respins miercuri oferta de preluare de aproximativ 2,20 miliarde de euro (2,60 miliarde de dolari), de la Volkswagen AG, au declarat pentru Bloomberg surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, informează Agerpres.

Un consorţiu condus de producătorul auto german a oferit luna aceasta aproximativ 0,44 euro pe acţiune pentru Europcar. Compania franceză, controlată de fondurile speculative Anchorage Capital Group şi Marathon Asset Management, a respins oferta, apreciind că este prea scăzută, susţin sursele.

Oferta de 0,44 euro per titlu ar reprezenta o primă de aproximativ 12% faţă de preţul acţiunilor Europcar de la închiderea şedinţei bursiere de marţi. Anul acesta, titlurile au scăzut cu 9% la Bursa de la Paris, evaluând compania la aproximativ 1,90 miliarde de euro.

Un reprezentant al VW nu a dorit să comenteze informaţia, în timp ce Europcar a informat, într-un comunicat, că a respins oferta, deoarece este prea scăzută, dar ar putea avea loc noi negocieri.

Discuţiile vin într-un moment în care Europcar se confruntă cu dificultăţi din cauza pandemiei de coronavirus (COVID-19), care a afectat călătoriile pe plan global şi a redus cererea pentru închirierea de maşini.

Ar fi o schimbare de direcţie pentru Volkswagen, care, în 2006, a vândut Europcar firmei de investiţii Eurazeo SE, cu suma de 3,32 miliarde de euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.