Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

European Music Gallery Festival, eveniment itinerant, se va încheia la Bucureşti cu un concert la Muzeul Colecţiilor de Artă

media music awards

European Music Gallery Festival, eveniment itinerant, se va încheia sâmbătă la Bucureşti cu un concert la Muzeul Naţional de Artă al României - Muzeul Colecţiilor de Artă, potrivit news.ro.

Tineri muzicieni, foşti şi actuali membri EUYO (Orchestra de Tineret a Uniunii Europene) din România şi Grecia, vor susţine sâmbătă, de la ora 19.00, un concert cameral la Muzeul Colecţiilor de Artă.

Evenimentul încheie European Music Gallery Festival 2020. În cele 24 de concerte, care au avut loc în 19 ţări din Europa în condiţii de distanţare socială, au participat 282 de muzicieni din toate cele 27 de ţări ale UE şi din Marea Britanie.

Citește și: Dorel Căprar, pretinsul 'PROPRIETAR' al posturilor publice vacante din județ, aspiră la fotoliul primăriei Arad - Lista completă a candidaților pentru arădeni

Programul muzical este un omagiu adus tradiţiilor muzicale populare din Balcani. Sunt cuprinse lucrări compuse de Béla Bartók, Nikos Skalkottas şi Alexander Vladigerov. În finalul concertului, instrumentiştii vor reveni pe scenă pentru interpretarea lucrării „Două piese pentru octet de coarde”, de Dmitri Şostakovici.

La concertul de sâmbătă toate reglementările pentru prevenirea răspândirii Covid-19 în vigoare vor fi respectate. La acces va fi efectuat un triaj observaţional şi va fi măsurată temperatura. Participanţii sunt, de asemenea, obligaţi să poarte mască sanitară, care să acopere atât nasul cât şi gura pe parcursul întregului concert.

Concertul de la Bucureşti va fi înregistrat şi difuzat ulterior pe canalele de p reţelele de socializare ale EUYO.

Accesul la concert este liber, în limita locurilor disponibile, pe bază de rezervare la irina.iacob@icr.ro.ro sau 031.71.00.671.

Orchestra de Tineret a Uniunii Europene (EUYO) este una dintre cele mai importante orchestre ale lumii. Începând cu anul 2010, participarea muzicienilor români la EUYO este sprijinită de Institutul Cultural Român.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.