Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Europenii ar putea simți în următoarele săptămâni costurile conflictului din Marea Roșie

timesofisrael.com
houthi marea rosie

Uniunea Europeană îşi exprimă îngrijorarea cu privire la economie din cauza tensiunilor la Marea Roşie, mai ales faţă de un eventual impact al acestora asupra preţurilor energiei, declară luni comisarul european pentru economie, Paolo Gentiloni, în contextul în care rebelii houthi atacă naveîn semn de susţinere a palestinienilor din Gaza, relatează AFP, conform News.ro.

”Ştim că începem acest an cu o creştere moderată, câteva veşti bune pe piaţa muncii, dar şi îngrijorări tot mai mari cu privire la riscuri legate de tensiuni geopolitice”, a avertizat Paolo Gentiloni înaintea unei reuniuni a miniştrilor de Finanţe ai UE care are loc luni şi marţi la Bruxelels.

”Ceea ce se întâmplă la Marea Roşie pare, pentru moment, să nu aibă consecinţe asupra preţurilor energiei şi asupra inflaţiei. Însă noi credem că trebuie să supraveghem asta foarte îndeaproape pentru că aceste consecinţe s-ar putea materializa în săptămânile viitoare”, a avertizat el, înainte ca Cei 27 să discute despre perspectivele economice în 2024.

Tensiuni s-au accentuat în ultimele zile la Marea Roşie, unde rebeli houthi din Yemen, susţinuţi de Iran, atacă nave cu legături cu Israelul, în semn de solidaritate cu palestinienii din Fâşia Gaza, după 100 de zile de război.

Statele Unite şi Regatul Unit au efectuat vineri şi sâmbătă represalii împotriva unor instalaţii houthi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.