Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Europenii preferă bicicletele electrice în detrimentul celor clasice: creștere explozivă a vânzărilor

backtoromania.com
bicicleta ciclism biciclist

Vânzările de biciclete au încetinit puternic în Europa în anul 2022, după o creştere semnificativă în plină pandemie, însă bicicletele electrice şi-au continuat creşterea explozivă, a anunţat marţi Confederaţia Europeană a Industriei Bicicletelor (Conebi), informează AFP.

Un număr de 14,7 milioane de biciclete fără sisteme cu asistenţă electrică au fost vândute în 2022 în Uniunea Europeană şi Marea Britanie, ceea ce înseamnă o scădere de 9,1% comparativ cu 2021, potrivit Agerpres.

Însă vânzările de biciclete electrice au atins o cifră record de 5,5 milioane de unităţi (creştere de 8,6% comparativ cu 2021), stimulate de pieţele din Germania, Franţa şi Ţările de Jos. În consecinţă, una din patru biciclete vândute în Europa este una electrică.

Faptul că bicicletele electrice sunt mai scumpe decât cele tradiţionale a făcut ca cifra de afaceri totală a sectorului să crească, în pofida faptului că vânzările de biciclete tradiţionale au încetinit. Potrivit cifrelor Conebi, cifra de afaceri totală generată de vânzările de biciclete în Europa a ajuns la 21,2 miliarde de euro în 2022 (creştere de 7,4% în ritm anual).

"Industria europeană a dat dovadă de o rezistenţă remarcabilă în 2022, în pofida unui recul important al vânzărilor de biciclete tradiţionale şi a problemelor de logistică care continuă de la începutul pandemiei", a comentat într-un comunicat preşedintele Conebi, Erhard Buchel. "Viitorul rămâne promiţător. Suntem încurajaţi de accentul pus pe durabilitate precum şi pe continuare producţiei europene", a adăugat Erhard Buchel.

Numărul de biciclete tradiţionale produse în Europa a scăzut uşor, până la 15,3 milioane de biciclete (minus 5,3% în ritm anual), însă numărul de biciclete electrice produse a crescut puternic, până la 5,4 milioane de unităţi (creştere de 19% comparativ cu 2021).

Acest sector industrial reprezintă 180.000 de locuri de muncă, în timp ce cele 60.000 de magazine de biciclete asigură la rândul lor 200.000 de locuri de muncă, potrivit Conebi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.