Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Europol a avertizat că autorităţile nu mai pot intercepta comunicaţiile în rețeaua 5G! Cum au reacționat SRI și DNA

interceptari

Catherine De Bolle, directorul Europol, a declarat recent că, în urma introducerii tehnologiei 5G, agențiile europene din domeniul aplicării legii vor pierde capacitatea de a intercepta comunicațiile efectuate de infractori cu ajutorul dispozitivelor mobile. Întrebați de B1.ro dacă activitatea Serviciului Român de Informații va fi afectată în sensul afirmaţiilor făcute de directorul Europol și dacă instituția poate intercepta mesaje/convorbiri făcute prin intermediul tehnologiei 5G, reprezentanții SRI au transmis că nu pot da date în acest sens întrucât este vorba despre informații clasificate.

Corpul de Control al Ministerului Justiției, verificare în cazul demisiei procurorului Marius Iacob! Anunțul Anei Birchall: 'Factual, știu ce s-a întâmplat'

”Vă informăm că datele solicitate, respectiv elemente concrete cu privire la capabilităţile Serviciului, se circumscriu dispoziţiilor art.17 lit.g) din Legea nr.182/2002 privind protecţia informaţiilor clasificate, modificată şi completată, date care sunt exceptate de la comunicare publică, potrivit art.12 alin.(1) lit.a) din Legea nr.544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, modificată şi completată”, se arată în răspunsul SRI pentru B1.ro.

Nici DNA nu face precizări suplimentare

De asemenea, reprezentanții Direcției Naționale Anticorupție au precizat că astfel de informații exced competenței instituției.

”Exced competenței noastre formularea oricăror comentarii, interpretări sau puncte de vedere ca urmare a unor afirmații făcute în spațiul public de către diferite persoane”, se precizează în răspunsul transmis de DNA pentru B1.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.