Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eurostat: '87% din locuitorii Uniunii Europene (UE) cu vârste cuprinse între 16 și 74 de ani au folosit internetul în ultimele trei luni'

mediul rural

Aproximativ 87% din locuitorii Uniunii Europene (UE) cu vârste cuprinse între 16 și 74 de ani au folosit internetul în ultimele trei luni, arată datele publicate luni de Eurostat. În România, procentul din populație a celor care spun că au folosit internetul în ultimele trei luni este de 74%, potrivit Mediafax.

Media UE în ceea ce privește populație cu vârsta cuprinsă între 16 și 74 de ani ce folosește internetul este de 87%, tendința fiind una ascendentă în condițiile în care, în 2007, doar 57% din europeni spuneau că utilizează internetul. În 2013, media se situa la 75%.

În România, ponderea celor care spun că au folosit internetul în ultimele trei luni se situează la 74%, a doua cea mai mică din Uniunea Europeană după Bulgaria, unde doar 68% din populație confirmă că au folosit internetul în ultimele trei luni de zile.

Citește și: Viorica Dăncilă, lovitură sub centură pentru Ludovic Orban: îi urcă toți pensionarii în cap

În 2019, serviciile de internet au fost în principal folosite pentru a trimite și primi e-mail-uri (75%), pentru a afla informații despre bunuri și servicii (68%), pentru mesagerie instantă (67%) și pentru servicii ce oferă știri online (63%). Totodată, o majoritate din europeni au folosit internetul pentru servicii de banking (58%), pentru a lua parte la aplicații și rețele sociale (57%), pentru a căuta informații medicale (55%), pentru a asculta muzică (53%) și pentru servicii de telecomunicații printre care și apeluri video (52%).

Suedia se clasează pe primul loc în clasamentul populației ce spune că a folosit internetul în ultimele trei luni (98%), urmată de Danemarca (97%) și Luxemburg (96%).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.