Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eurostat anunţă 'dezastrul' comercial pentru România: Exportăm puţin şi importăm tot mai mult

deficit comercial

Deficitul comercial al României a crescut la 12,3 miliarde de euro în primele nouă luni, de la 10,2 miliarde euro în perioada similară a anului trecut, cea mai accentuată depreciere înregistrându-se în relația cu statele UE, reiese din datele prezentate de Eurostat, potrivit Mediafax.

În primele nouă luni deficitul comercial a crescut la 7.9 miliarde de euro în relația cu UE, de la 6,5 miliarde euro în ianuarie - septembrie 2018, în timp ce cu resatul lumii deficitul a ajuns la 4,3 miliarde euro, de la 3,7 miliarde anul trecut.

Zona euro înregistra un surplus comercial de 18,7 miliarde euro în relația cu restul lumii, în septembrie, în creștere de la 12,6 miliarde euro în septembrie 2018. În primele nouă luni zona euro avea un surplus de 155,5 miliarde euro, în creștere de la 147,3 miliarde euro anul trecut.

UE 28 avea, în schimb, un deficit de 5 miliarde de euro în comerțul cu restul lumii în septembrie, în creștered ela 1,5 miliarde euro în septembrie 2018. în primele nouă luni deficitul UE 28 a făcut un salt la 29,9 miliarde euro, o creștere importantă de la 10,3 miliarde euro în nouă luni din 2018.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.