Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eurostat: În 2019, 44% dintre cetățenii UE cu vârste cuprinse între 16 și 74 de ani și-au limitat activitățile private pe Internet

The Romania Journal
EUROSTAT

În 2019, 44% dintre cetățenii UE cu vârste cuprinse între 16 și 74 de ani au afirmat că și-au limitat activitățile private pe Internet, din cauza îngrijorărilor în ceea ce privește secuitatea, arată datele Oficiului European pentru Statistică (Eurostat), publicate joi, anunță MEDIAFAX.

Cea mai evitată activitate de pe Internet a cetățenilor, pe fondul îngrijorărilor legate de securitate, a fost furnizarea de informații personale pe rețelele de socializare (25% din populație). Astfel, 1 din 4 cetățeni ai UE evită să dea informații personale în social media.

Vezi şi: JENANT. Judecătoarea CSM Andrea Chiş citează un site de FAKE NEWS şi cere abuziv cercetarea disciplinară a judecătoarei Dana Gîrbovan

Potrivit datelor Eurostat, motivele de securitate au împiedicat 19% dintre cetățeni să folosească un WiFi public, iar pe 17% dintre ei - descărcarea de aplicații, muzică, sau servicii software. Totodată, 16% dintre aceștia au raportat că au evitat cumpărăturile online din aceeași cauză care ține de siguranță, în timp ce 13% nu au folosit un serviciu de internet banking.

Administrațiile publice și serviciile de relații cu clienții au fost mai puțin afectate (8%) de problemele legate de securitate.

În același timp, 1% din populația UE (2% dintre cei care au folosit internetul în ultimele 12 luni) au suferit pierderi financiare din cauza furtului de identitate, mesaje frauduloase sau redirecționări către site-uri web false (13%).

Citește și: SHOW la ÎCCJ! Gigi Becali a venit să își ceară reabilitarea: 'Dacă desființează SIIJ, nu mai e de stat în țara asta'

Anul trecut, 34% dintre cetățenii UE au raportat că au întâmpinat probleme legate de securitate prin utilizarea internetului în scop privat.

26% din populația UE a raportat că a primit mesaje frauduloase, prin care se încerca obținerea de informații personale, precum numele de utilizator și parola.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.