Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eurostat: Peste 90% dintre întreprinderile din UE au folosit anul trecut cel puţin o măsură de securitate TIC

pubaffairsbruxelles.eu
UE

Eurostat: Peste 90% dintre întreprinderile din UE au folosit anul trecut cel puţin o măsură de securitate TIC

Anul trecut, 92% dintre întreprinderile din UE au folosit cel puţin o măsură de securitate în domeniul tehnologiilor informaţiei şi comunicaţiilor (TIC) pentru a-şi proteja sistemele şi datele TIC şi doar 36% au folosit şapte măsuri de securitate, arată datele publicate vineri de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

Majoritatea companiilor din blocul comunitar au preferat să folosească autentificarea cu parolă puternică (82% din întreprinderile din UE), o copie de rezervă a datelor într-o locaţie separată sau în cloud (78%) şi controlul accesului la reţea (65%).

Pentru asigurarea securităţii sistemelor şi datelor TIC, 58% din afaceri i-au făcut conştienţi pe angajaţi de obligaţiile lor legate de problemele din domeniul tehnologiilor informaţiei şi comunicaţiilor şi 37% din afaceri au documente privind măsurile, practicile sau procedurile privind securitatea TIC.

În cazul României, 83,3% din companii au folosit autentificarea cu parolă puternică, 47,3% salvează datele într-o locaţie separată sau în cloud, iar 40,4% controlează accesul la reţea.

România este pe ultimul loc în UE la procentul companiilor care salvează datele într-o locaţie separată sau în cloud şi controlează accesul la reţea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.