Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eurostat publică cifre de COȘMAR pentru Guvern: România este campioana Europei la creșterea inflației

grafic crestere

România este pe primul loc în UE în ceea ce privește rata anuală a inflației din iulie 2018, înregistrând o creștere de 4,3% a Indicelui Armonizat al Prețurilor de Consum (IAPC), arată datele comunicate vineri de Eurostat. România își păstrează această poziție încă din luna aprilie 2018.

Citește și: SURSE - Întâlnire decisivă între Dragnea și Andronescu: se pregătește EXCLUDEREA din partid. Telefoanele s-au ÎNROȘIT

Biroul de statistică al Comisiei Europene - Eurostat - ia în calcul IAPC, astfel că în raportarea citată apare o inflație de 4,3% în iulie 2018 în România, în loc de 4,6% cât fusese Indicele Prețurilor de Consum (IPC), informează Mediafax.

Cele mai mari rate anuale au fost înregistrate în România (4,3%), Bulgaria (3,6%), Ungaria (3,4%) și Estonia (3,3%), iar la polul opus - cu cele mai mici rate anuale - se află Grecia, cu o inflație anuală în luna iulie de 0,8%, Danemarca (0,9%) și Irlanda (1%).

În luna iulie, rata anuală a inflației în zona euro a fost de 2,1%, comparativ cu 2%, cât înregistra în iunie 2018, iar în aceași perioadă a anului precedent rata inflației a fost de 1,3%.

Inflația anuală a Uniunii Europene a fost de 2,2% în iulie 2018, în creștere față de iunie, când inflația a fost de 2,1%, iar cu un an mai devreme a fost de 1,5%.

În perioada analizată, cea mai mare contribuție la rata anuală a inflației din zona euro a venit din sectorul energetic (+0,89 puncte procentuale - pp), urmat de servicii (+0,64 pp), produse alimentare, alcool și tutun (+0,49 pp) și bunuri nealimentare (+0,12 pp).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.