Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eurostat: România este pe primul loc în UE la creşterea lucrărilor de construcţii

romania uniunea europeana ue

Lucrările de construcţii în România au înregistrat o creştere de 12,2%, în iulie 2020, comparativ cu aceeaşi lună din anul anterior, acesta fiind cel mai mare avans înregistrat în rândul statelor membre UE, arată datele publicate joi de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

Iulie este a treia lună consecutivă în care, în ritm anual, România este lider în UE la creşterea lucrărilor de construcţii.

Comparativ, în zona euro lucrările de construcţii au înregistrat în iulie un declin anual de 3,8%, în timp ce în UE au înregistrat o scădere de 3,9%.

Eurostat precizează că singurele state membre UE în care lucrările de construcţii au crescut în iulie, comparativ cu perioada similară a anului trecut, sunt România (12,2%) şi Finlanda (2,5%). De asemenea, cel mai semnificativ declin s-a înregistrat în Ungaria (minus 21%), Slovacia (minus 15,4%) şi Polonia (minus 11%).

În iulie, comparativ cu luna precedentă, lucrările de construcţii au crescut cu 0,2% în zona euro şi au scăzut cu 0,1% în Uniunea Europeană.

Cele mai mari creşteri lunare s-au înregistrat în Slovenia (12,2%), Franţa (5%) şi România (4,3%), cea mai semnificativă scădere fiind în Germania (minus 4,3%), Polonia (minus 3,5%) şi Suedia (minus 1,7%).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.