Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eurotransgaz, subsidiara din Republica Moldova a Transgaz, demarează licitația pentru gazoductul Ungheni-Chișinău

karadeniz-press.ro
gazoduct

Compania Eurotransgaz, subsidiara din Republica Moldova a Transgaz, va anunța, vineri, licitația privind lucrările de construcție a gazoductului Ungheni-Chișinău, potrivit informațiilor furnizate de Ministerul Economiei.

„În cursul zilei de astăzi, Eurotransgaz, care a preluat Vestmoldtransgaz, va publica anunțul de participare pentru construcția gazoductului Ungheni-Chișinău”, a spus, într-o declarație de presă, Alexandru Macoveiciuc, purtătorul de cuvânt al Ministerului Economiei din România.

Valoarea estimată a acestui proiect este de 76,4 milioane de euro, din care 35% va fi asigurată din surse proprii și 65% surse atrase, scrie mediafax.ro.

Proiectul constă în prelungirea interconectării existente (Iași – Ungheni) cu o conductă de transport gaze naturale pe direcția Ungheni – Chișinău, iar proiectul tehnic este finalizat.

„Așteptarea este ca, până la sfârșitul anului, să se încheie etapa de contracrare și de semnare a lucrărilor pentru cele șapte loturi pe care le presupune gazoductul”, a detaliat Macoveiciuc.

Termenul de finalizare al gazoductului este 2019, iar pentru complexul administrativ de la Ghidighici, un sat aflat la 7 kilometri de Chișinău, este ianuarie 2020.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.