Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Evacuare reușită: 93 de români au părăsit Fâșia Gaza și se află acum în Egipt, conform anunțului MAE

digi24.ro
evacuare gaza

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunță că pe data de 7 noiembrie 2023, datorită eforturilor concertate ale Celulei de Criză Interinstituționale, cu sprijinul Ambasadei României de la Cairo și a Oficiului de Reprezentare al României de la Ramallah, un grup format din 93 de cetățeni români și familiile lor au reușit să părăsească Fâșia Gaza. Aceștia au trecut granița către Egipt prin punctul de frontieră Rafah și se află acum pe teritoriul egiptean, în drum spre Cairo.

Această evacuare din regiunea controlată de Hamas are avut loc exact la o lună după ce gruparea palestiniană a declanșat conflictul împotriva Israelului.

Cei 93 de cetățeni români și familiile acestora au fost preluați din punctul de trecere a frontierei Rafah de către reprezentanții Ambasadei României în R.A. Egipt și sunt însoțiți până la Cairo de către o echipă mobilă din cadrul Unității de Reacție Rapidă a Celulei de Criză a MAE.

Cetățenii evacuați urmează să ajungă în România prin intermediul unor zboruri speciale.

MAE continuă dialogul cu autoritățile israeliene și egiptene în vederea facilitării evacuării și a celorlalți cetățeni, în funcție de evoluțiile din teren și de acordul părților implicate. Totodată, o echipă consulară mobilă a Unității de Reacție Rapidă a Celulei de Criză, dotată cu mijloace mobile de acordare a asistenței consulare, rămâne disponibilă în zona punctului de trecere Rafah pentru a oferi asistență consulară în continuare.

MAE subliniază că situația de securitate din regiune se menține complexă și volatilă, ceea ce implică adaptarea constantă a planurilor de evacuare, în funcție de factorii din teren, astfel încât siguranța persoanelor evacuate să nu fie pusă în pericol.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.