Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Evadare în masă în Haiti

Operation World
Haiti

Un total de 145 de deţinute - două treimi din efectivul penitenciarului - au reuşit să evadeze joi dintr-o închisoare pentru femei din Haiti, a confirmat luni şeful administraţiei penitenciarelor din ţară, notează AFP preluat de agerpres.

"La momentul faptelor, în centrul carceral se aflau 230 de deţinute, 145 au reuşit să evadeze", a declarat pentru AFP inspectorul general Pierre René François, responsabil al direcţiei administraţiei penitenciare. El a precizat că un poliţist a fost ucis.

"Din cele 145 de deţinute care au fugit, trei au fost recuperate, în timp ce una a decedat. A avut dificultăţi de respiraţie pentru că suferea de astm", a adăugat acest înalt responsabil.

Această închisoare pentru femei este situată în oraşul Cabaret, pe coasta de vest a Haitiului, la periferia nordică a capitalei Port-au-Prince.

Potrivit primelor concluzii ale anchetei dezvăluite de Pierre René François, unul dintre gardieni ar fi "comis imprudenţa de a deschide blocul de detenţie, în timp ce numărul de gardieni era insuficient".

"Deţinutele s-au aruncat asupra agenţilor, i-au imobilizat, pentru a putea scăpa", a raportat inspectorul general, subliniind că avizele de căutare vor fi publicate în curând.

În cursul evenimentelor, trei poliţişti au fost răniţi, iar altul ucis într-o secţie de poliţie situată nu departe de închisoare, de către agresori care împiedicau forţele de securitate să recapete controlul asupra închisorii. Circumstanţele extrem de confuze ale atacului explică întârzierea cu care a fost cunoscut acest bilanţ.

Evadările masive de acest tip nu sunt neobişnuite în Haiti, unde sunt favorizate de corupţia generalizată şi de organizarea defectuoasă a instituţiilor. Supraaglomerarea închisorilor este, de asemenea, un flagel naţional, reaminteşte AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.