DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Evaluarea externă pentru acordarea autorizaţiei de funcţionare provizorie şi a acreditării pentru unităţile de învăţământ se poate face online

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam școală elevi

Ministerul Educaţiei precizează că activităţile de evaluare externă în vederea acordării autorizaţiei de funcţionare provizorie şi a acreditării pentru unităţile de învăţământ preuniversitar de stat şi particular se pot derula online, anunță news.ro.

Potrivit Ministerului Educaţiei şi Cercetării (MEC), a fost publicat în Monitorul Oficial ordinul de ministru care aprobă şi detaliază procedura de derulare online a activităţilor de evaluare externă în vederea acordării autorizaţiei de funcţionare provizorie şi a acreditării pentru unităţile de învăţământ preuniversitar de stat şi particular.

Citește și: VIDEO Scandal între PNL și USR! Replici de mahala: ‘Sunteți un ageamiu și un manipulator, care nu ați înțeles nimic. Nu fiți ipocriți și nu mințiți oamenii’

"Ţinând cont de etapa actuală a activităţilor didactice din anul şcolar în curs, activităţile de evaluare externă pentru autorizarea de funcţionare provizorie se vor derula exclusiv online în perioada stării de alertă. Luând în considerare diversele situaţii întâmpinate în această perioadă, care au condus la unele întârzieri, Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar (ARACIP) a decis să deruleze activităţile de evaluare externă, în vederea acordării autorizaţiei de funcţionare provizorie, până pe 31 iulie 2020, pentru a nu periclita începerea anului şcolar 2020-2021. Toate cererile de evaluare externă înregistrate la ARACIP până la data de 15 iunie 2020, inclusiv, vor fi analizate/reanalizate", arată sursa citată.

Cererile de evaluare externă în vederea acordării autorizaţiei de funcţionare provizorie, complete sau care se completează în urma reanalizării până la 30 iunie, inclusiv, vor fi planificate pentru derularea activităţilor de evaluare externă în termenul nou aprobat: până la 31 iulie.

Citește și: Augustin Zegrean: ‘Ar trebui echilibrate lucrurile, dar nu așa. Este o metodă pur bolșevică. Pensiile nu se plătesc din bugetul de stat, ci din bugetul asigurărilor de stat’ .

Cererile de evaluare externă în vederea acreditării, respectiv cele de evaluare externă periodică reanalizate, care vor fi completate în noile termene acordate, vor fi planificate pentru derularea activităţilor de evaluare externă, odată cu începerea cursurilor din anul şcolar 2020-2021. Activităţile de evaluare externă se derulează în format online în perioada stării de alertă, respectiv la faţa locului, în situaţii normale din punct de vedere sanitar, după încheierea stării de alertă, adaugă MEC.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.