Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eveniment organizat de Societatea Ornitologică Română: 'Noaptea Privighetorilor' va avea loc la București

scnews
Privighetori

"Noaptea Privighetorilor", un eveniment care îmbină concertele de "muzică păsărească" şi clasică, organizat de Societatea Ornitologică Română, a ajuns la a zecea ediţie.

În Bucureşti, acesta se va desfăşura duminică, de la ora 17.00, în Campusul Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară, informează SOR, conform Agerpres.

Evenimentul va începe cu tururi ghidate şi ateliere educative. Participanţii vor putea vizita o expoziţie fotografică dedicată vieţii microscopice a păsărilor, realizată în colaborare cu Centrul de Microscopie Electronică "C. Crăciun" al Universităţii Babeş-Bolyai.

De la ora 19.00 va avea loc un recital susţinut de formaţia instrumentală Pro Nobile. Artiştii vor interpreta compoziţii de A. Vivaldi, C. Saint-Saens, R. Schumann, P. I. Ceaikovski, E. Toselli, L. Marin, G. Horsley, Yanni, A. Dinicu. Tururile ornitologice, atelierele şi concertul sunt gratuite.

"De-a lungul ultimilor zece ani, am încântat mii de iubitori de natură şi muzică din Cluj, Bucureşti, Iaşi şi Sibiu cu inedita combinaţie a turelor ghidate şi a concertului de muzică în aer liber. Dar am încercat şi să vorbim serios despre importanţa naturii. Vom povesti participanţilor despre păsările din oraşe, rolul şi locul lor în viaţa noastră şi în natură. Vom da sfaturi despre cum putem avea balcoane, grădini şi oraşe prietenoase cu natura, un lucru extrem de important pentru bunăstarea noastră", a precizat coordonatorul proiectului, Teodora Domşa.

Noaptea Privighetorilor, "cel mai relaxant duet dintre oameni şi păsări", s-a desfăşurat deja pe data de 3 iunie la Cluj şi Agigea.

Teodora Domşa a precizat că ineditul evenimentului constă în îmbinarea tururilor ghidate ornitologice cu concerte de muzică clasică, susţinute de artişti în mijlocul naturii.

"Noaptea Privighetorilor este acel eveniment care generează emoţii puternice şi de durată. Fie că mijloceşte primul contact cu păsările sau o reîntâlnire aşteptată, Noaptea Privighetorilor aduce pe feţele oamenilor uimire, încântare şi entuziasm. Tot ce trebuie pentru ca magia să se întâmple este o seară frumoasă de iunie şi un spaţiu verde generos şi primitor sau intim. Dacă auzim şi cântecul privighetorilor, cum adesea se întâmplă, avem cu adevărat o experienţă extraordinară", a spus aceasta, conform comunicatului SOR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.