Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eveniment pentru decongestionarea traficului dintre Transilvania și Moldova

Primaria Beclean
varianta ocolitoare Beclean

Azi a avut loc un moment extrem de important pentru fluidizarea traficului auto pe DN17/E 58, drumul care leagă Transilvania de Moldova. Este vorba de semnarea contractului de proiectare și execuție a obiectivului ”Varianta de ocolire a orașului Beclean”, lucrarea având costul preconizat de 86.424.419 lei, circa 18 milioane de euro, banii fiind atrași din fonduri europene.

În prezent, tot traficul de pe DN 17 tranzitează centrul orașului Beclean, creându-se mai tot timpul blocaje. Varianta de ocolire presupune construirea unui pod peste Someș, de aproximativ 600 de metri. Lungimea totală a lucrării este 1,195 km. Semnarea actelor a avut loc la Primăria Beclean, beneficiara investiției, alături de CNAIR.

Primarul Becleanului, Nicolae Moldovan a declarat pe Facebook: „Varianta de ocolire a orașului Beclean este mai mult decât un proiect important al Becleanului, este obiectivul care va ajuta întreaga noastră regiune să se bucure de o fluidizare a traficului în zona orașului nostru.

Suntem prima administrație locală din România care implementează un asemenea proiect într-un parteneriat cu CNAIR, din fonduri europene.

Am semnat azi contractul de proiectare și execuție lucrări pentru „Varianta de ocolire a orașului Beclean” în prezența tuturor celor care au sprijinit acest proiect de la bun început.

Mulțumesc încă o dată domnului Marcel Ioan Boloș pentru tot sprijinul acordat în accesarea acestui proiect, doamnei Cristina Amărăzeanu -  Șef Departament Obținere Finanțări din cadrul CNAIR pentru toată susținerea,

Dl. Florin Diamandi -Economist în cadrul Departamentului Obținere Finanțări CNAIR, D-na Ana Maria Târnăvean Gorog - Expert ADR N-V, Emil Radu Moldovan - Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, domnului Prefect Stelian Dolha, Dl. Emil-Iliaș Mănășturean - Director OCPI Bistrița-Năsăud, Dl. Sever Ioan Roman – director executiv Agenția pentru Protecția Mediului B-N, domnului Ioan Bob – primarul comunei Șintereag, domnului Ioan Deneș – Senator și tuturor partenerilor pentru buna colaborare. De asemenea, mulțumesc consilierilor locali ai orașului Beclean și echipei administrative din cadrul Primăriei pentru toată implicarea! Și nu în ultimul rând, tuturor cetățenilor orașului Beclean pentru faptul că mi-au oferit încrederea și determinarea pentru a putea construi o variantă de ocolire pentru orașul nostru.”

Lucrarea trebuie finalizată în doi ani.

Este de menționat că atât primarul Becleanului, cât și președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan au ținut să spună că e necesar să-i mulțumim lui Dumnezeu pentru că s-a dat drumul proiectului, după 6 ani de la primele discuții despre el. Cuvinte de bun-simț, normale, în vremuri profund anormale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.