Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eveniment organizat pentru sarbatorirea Zilei Universale a Iei

Ziarul de Vaslui
port traditional costume nationale
Miercuri, 24 iunie 2020, începând cu ora 17:00, pe pagina oficială de Facebook și pe contul oficial de Instagram al Institutului Român de Cultură și Cercetare Umanistă din Veneția se va desfășura, în cadrul Zilei Universale a ''Iei", Premiera unor imagini scurte care vor oferi audienței italiene și române șansa de a '' intra în atelierul țesătorului din inima României".
Elena Pascu, țesătoarea Mălâncrav (sat din raionul Sibiu), va prezenta tuturor celor interesați care lucrează. Doamna. Pascu va scoate în evidență croitul și elementele decorative ale cămășilor tradiționale feminine din zona Sibiu, Târnave și Brașov. În plus, Elena Pascu își va prezenta și propriul costum popular și alte accesorii specifice pentru îmbrăcămintea tradițională românească din partea centrală a țării.
Filmul de scurt metraj, realizat în limba română cu subtitrare italiană, aduce în atenția spectatorilor limbajul specialist folosit de țesători experimentați și, mai ales, aspectele practice ale procesului de pregătire a pânzei ce va fi folosit pentru crearea unui AI.
Inițiativa, promovată de IRCCU Venezia, face parte din evenimentele organizate pentru sărbătorirea '' Zilei Universale a Iei ", lansată de Institutul Cultural Român începând cu anul 2013. Anunta pe pagina de facebook, Istituto Romeno di Cultura e Ricerca Umanistica di Venezia

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.