Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Evenimentele Atipic Beauty din acest an vor demara la Oradea, în 7 iunie

handicap handicapat dizabilitati

Evenimentele Atipic Beauty dedicate persoanelor cu dizabilităţi şi conştientizării publice a problemelor cu care se confruntă acestea vor demara în acest an pe 7 iunie la Oradea, în Piaţa Unirii, ulterior urmând a fi organizate şi la Timişoara, Bucureşti şi Iaşi, a declarat luni, pentru AGERPRES, preşedintele asociaţiei organizatoare "Open Your Heart", Magda Coman.

"La Oradea se va organiza pentru prima dată acest eveniment, marcând debutul celei de a 30-a ediţii. Avem deja suportul Primăriei orădene, în urma discuţiilor cu doamna viceprimar Arina Moş şi cu prietena mea, Florica Cherecheş, fost preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi. Dânsa ne-a propus Oradea încă din vara trecută şi astfel ne-am hotărât să-l organizăm împreună", a precizat Magda Coman.

Şi Florica Cherecheş a declarat, pentru AGERPRES, că este un eveniment prin care se doreşte sensibilizarea comunităţii orădene şi bihorene cu privire la problematica persoanelor cu dizabilităţi, pentru a înţelege că aceste persoane nu sunt definite de dizabilitatea lor, ci că au o mulţime de abilităţi.

"Noi, ceilalţi, avem datoria să le dăm încredere în forţele proprii şi să le ajutăm să-şi fructifice aceste calităţi pe care le au. Consider că trebuie să devenim o societate mai deschisă pentru incluziunea completă a acestor peroane, să ne ocupăm mai mult de accesibilizarea fizică, informaţională, astfel încât să se bucure de aceleaşi drepturi şi oportunităţi ca şi ceilalţi", a subliniat Florica Cherecheş.

La prezentarea de modă vor participa 12 manechine în scaun rulant, dintre care 10 femei şi doi bărbaţi, cinci fiind orădeni.

"Sunt oameni cu dizabilităţi, dar activi, precum Ovidiu Milian, care conduce Asociaţia 'Nu eşti niciodată singur' şi sportivul Florin Mihuţ, tot din Oradea, iar restul sunt modele venite din diferite oraşe, pentru a susţine scopul evenimentului. Noi dorim schimbarea mentalităţii, vrem ca persoanele cu dizabilităţi să fie mult mai vizibile şi în Oradea, iar autorităţile să fie mult mai atente la nevoile acestor persoane", a menţionat Magda Coman.

Evenimentul va cuprinde o paradă a modei şi momente artistice şi va fi prezentat de Mihaela Tatu. Cele 12 modele în scaun rulant, purtând vestimentaţii ale unor designeri orădeni sau români, vor fi însoţite de 12 personalităţi locale, ce vor fi alese din diferite domenii.

Potrivit Magdei Coman, majoritatea modelelor se schimbă de la un oraş la altul, dar rămân câţiva promotori ai evenimentului care, fiind mai obişnuiţi cu scena, pot să transmită mesaje fără a fi foarte emoţionaţi.

"În fiecare oraş intră modele noi pentru a avea şansa de a vedea cum este pe o scenă, de a se reintegra social, să devină, la rândul lor, un promotor în oraşul natal. Pentru că sunt unii care şi-au făcut asociaţii şi se implică în diverse proiecte sociale. Revenim de mai multe ori în acelaşi oraş, ca de exemplu la Cluj şi Iaşi, pentru a vedea lucrurile care încep să se schimbe legat de accesibilizare sau de nevoile persoanelor cu dizabilităţi pe care le pot face autorităţile locale sau comunitatea ori chiar şi oamenii de afaceri", a menţionat Magda Coman.

Organizatorul evenimentului din Oradea este Asociaţia Open Your Heart, împreună cu Primăria Oradea, ca partener principal.

Seria Atipic Beauty va continua, în 9 iunie, la Timişoara, pe 16 iunie, în Bucureşti, la Palatul Parlamentului, va avea loc Gala Atipic Beauty, în parteneriat cu Fundaţia "Preţuieşte viaţa", iar pe 6 august este programat evenimentul de la Iaşi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.