Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rușii se împușcă între ei în Ucraina: Evgheni Prigojin susține că trupele Wagner au fost atacate de militari ruși 'din antipatii personale'

Voice of Ukraine
Wagner mercenari

Serviciul de presă al lui Evgheni Prigojin, Concord, a publicat luni un raport al comandantului brigăzii de inginerie și deminare a Wagner, în care afirmă că, pe 17 mai, luptătorii Wagner s-au angajat în luptă cu militarii Ministerului rus al Apărării, după ce asupra lor s-au tras focuri de armă din satul Semigorie, din districtul Bahmut, scrie Meduza, conform Rador.

Pe 2 iunie, Prigojin a afirmat că reprezentanții Ministerului rus al Apărării ar fi minat drumurile pe unde luptătorii Wagner s-au retras din Bahmut. Serviciul de presă al lui Prigojin susține acum că în timp ce membrii Wagner au început să demineze drumurile, au fost nevoiți să oprească lucrările deoarece au fost atacați de pe pozițiile Ministerului rus al Apărării din regiunea Semihore.

Luptătorii Wagner "au luat măsuri de a riposta atacului pentru a elimina agresiunea și a-i reține", se specifică în raport. Raportul mai susține că mercenarii Wagner ar fi reținut un grup de militari conduși de comandantul Brigăzii 72 de puști motorizate, un locotenent-colonel, "care se afla în stare de ebrietate".

Serviciul de presă al lui Prigojin citează un locotenent-colonel rus, Roman Venevitin, care ar recunoaște că, împreună cu luptătorii săi, au tras focuri de armă spre soldații Wagner din cauza unei "antipatii personale".

Ministerul rus al Apărării nu a dorit să comenteze declarațiile Serviciului de presă al lui Prigojin.

Pe 20 mai, Evgheni Prigojin a declarat că Bahmut se afla sub controlul complet al unităților sale. Cinci zile mai târziu, el a anunțat începerea retragerii unităților Wagner din oraș.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.