Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Evo Morales poate candida pentru al patrulea mandat la președiția Boliviei

Evo Morales

Un tribunal bolivian a dat marţi ''undă verde'' unei noi candidaturi a preşedintelui Evo Morales pentru un patrulea mandat, în pofida protestelor opoziţiei, care consideră neconstituţională această candidatură, relatează miercuri AFP.

Tribunalul Suprem Electoral (TSE) a aprobat autorizarea a opt candidaturi pentru alegeri primare în ianuarie, printre care cele ale tandemului Evo Morales-Alvaro Garcia, potrivit deciziei justiţiei, detaliată într-un comunicat de presă.

Decizia tribunalului survine într-un moment în care candidatura lui Morales se confruntă cu o opoziţie crescândă, ilustrată prin marşuri de protest şi un apel la grevă naţională joia viitoare.

Trei marşuri de protest sunt în curs de desfăşurare către capitala La Paz şi protestatarii vor sosi joi la sediul guvernului în scopul de a se uni pentru o grevă naţională.

Opoziţia cere respectarea Constituţiei şi a ''suveranităţii poporului bolivian, care, la referendumul din 21 februarie 2016 a respins realegerea'' lui Morales, a explicat pentru AFP Eduardo Gutierez, unul dintre liderii unui grup plecat din Munţii Anzi şi care parcurge 150 de km pentru a ajunge în capitală.

Anul trecut, administraţia a respins rezultatul referendumului din 2016 care invalida posibilitatea unei a patra candidaturi a preşedintelui bolivian, în post din 2006.

La sfârşitul lui 2017, Morales a reuşit în cele din urmă să obţină din partea Curţii Constituţionale autorizarea candidaturii sale pentru un nou mandat între 2020 şi 2025, pe motivul că aceasta ţine de dreptul său uman.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.